SB Online

ʺAntifašistaʺ Valenta podržava Putina

PRIJE 2 GODINE
REDAKCIJA SBONLINE
PRIKAZA: 4029

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | ʺAntifašistaʺ Valenta podržava Putina SB Online | ʺAntifašistaʺ Valenta podržava Putina

PRIJE 2 GODINE
REDAKCIJA SBONLINE
PRIKAZA: 4029

Ne malo iznenađeni bili smo danas kada smo dobili poruku od čitatelja koji nam šalje objave na Facebooku predsjednika Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda. Proruske poruke  koje piše "veliki antifašist" Valenta, jednostavno se ne uklapaju u političku funkciju koju obnaša. 

Poruku čitatelja prenosimo u cijelosti:
Poštovani moram Vam priznati da sam ogorčen objavama  predsjednika Gradskog Vijeća Stribora Valente te Vas ovim  putem molim da Brođane upoznate sa stavovima istog. "Žao mi je što se isti proklamira kao antifašist, a u isto vrijeme stalno objavljuje svoje proruske analize koje zagovaraju sve suprotno od onoga što bi mi kao ljudi trebali predstavljati. Sjetimo se samo  kako je naša sloboda skupo plaćena u Domovinskom ratu.



Nadam se i znam da naš grad diše  u Ukrajinski  narod, protiv mržnje, rata i destrukcije koju isti čini. Ukrajina se brani pa se pitam Stribore što ti znači ljudska sloboda, sloboda naroda, sloboda  djeteta da se igra na igralištu? Stribore svojim objavama proklamiraš ljudsku glupost zvanu rat.  Uostalom upravo ti predstavljaš moj grad i sramota me. Upravo zato  Vam šaljem dio objava s Facebook  profila Stribora Valente  koji  u meni izazivaju gnušanje. Čovjek kao predsjednik Gradskog Vijeća ne piše o problemima koji muče nas Brođane, naprotiv on se bacio na geopolitičare , gle čuda  zaključujem  koji opravdavaju Putina .  
Kao Brođanin budem nesretan kad vidim mišljenje osobe koja je s mandatom nekad respektabilne stranke postala marginalni politički igrač. Koji zna kad gdje, kad i za koliko da trguje"……



Poruke Valente na Facebooku:
O Srbiji 
„O ovome neće nitko, ali istine radi i zbog usporedbe. Danas je 23 godine od napada NATO snaga na SR Jugoslaviju. U 78 dana napada pogođeno je puno civilnih objekata, više od tisuću poginulih civila. Bilo je to na tlu Europe i korištene su zabranjene kazetne bombe kao i one s osiromašenim uranom. Protivno svim aktima NATO-a i protivno međunarodnom pravu. Nikakvih sankcija, suđenja za ratne zločine. Medijska skoro tišina, pa i navijanje. Nekad tišina a danas medijska histerija. Ono, kad je za sve isto bez obzira tko koga voli i tko je čiji. Inspiriran zapadnim vrijednostima i međunarodnim pravom.“

O Ukrajini i Rusiji
„EU birokrati sankcijama su naštetili građanima Europe. Oni sami ih ne osjete. Jer dok ih plaćamo 30-50 tisuća eura oni ne mogu osjetiti cijene energenata i hrane, gubitak radnih mjesta i zatvaranje firmi. Njihove odluke ruše standard i kvalitetu života građana EU dok oni sanjaju pravdu i "europske vrijednosti" uz debele bankovne račune“



„Poklič "Slava Ukrajini" u današnjem obliku s odzdravom "Herojam slava" nastao je u redovima Organizacije ukrajinskih nacionalista OUN. Ona se borila za nezavisnost UKR od SSSR ali je, kao i ustaški pokret kod nas, svoje političke simpatije vezao za fašizam i nacizam. OUN je tijekom 2. svjetskog rata u Galiciji pod fašističkom okupacijom pomogao etničko čišćenje 100.000 Poljaka i likvidaciju 200.000 Židova. Dakle, pozdrav "Slava Ukrajini" je isto što i pozdrav "Za dom spremni".

Kada je lidera OUN Stepana Banderu Ukrajina proglasila herojem, oštro se suprotstavio EU parlamenta, Rusija, slovački i poljski antifašisti i Centar Simon Wiesenthal. Nema razlike između OUN i ustaškog pokreta.
Stoga ako želite dati podršku UKR,a Hrvat ste kojem nije drag "Za dom spremni", izaberite nešto drugo kao "Mir Ukrajini" ili "Živjela Ukrajina".
"Prvo treba puzati, da bi znao hodati...“

„POLITIČKA ABECEDA"
1. Nezavisni mediji ne postoje.
2. Sankcije neće riješiti krizu u Ukrajini.
3. Kina nikada neće okrenuti leđa Rusiji.
4. Svijet će ostati oštro bipolaran.
5. Ukrajina nikada neće biti članica NATO-a.
6. Rusija će imati isti odnos prema Ukrajini s ili bez Putina.
Usprkos svim stručnjacima, analitičarima, internetu i stand-up komičarima.“
„Žao mi je da je Rusija napala Ukrajinu. 
Žao mi je i da je na čelu Ukrajine budala.“



Možda je ovaj svijet "popizdio" pa sve nenormalno  postaje normalno, možda je krivo cjepivo za koronu, možda su krivi doktori koji nisu na vrijeme uočili problem, možda su krivi oni koji ga podržavaju u Gradskom vijeću. Možda bi trebali razmisliti vladajući u ovom gradu da više ne daju podršku predsjedniku pa makar to značilo i nove izbore. Siguran sam da se uz ovakve stavove predsjednika Gradskog vijeća većina u tom istom vijeću ne osjeća lagodno.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: