ʺApel roditeljima je da budu uzor svojoj djeci prilikom vožnje u voziluʺ. Kazne i do 1000 kuna


(FOTO: L.S.)

10.6.2020. | 16:37 | Luka Safundžić
Pregleda: 1567

Nakon dugo vremena, točnije od veljače ova akcija "Pojas i dječja sjedalica" se nije provodila, nije provedena zbog poznatih razloga vezanih uz koronavirus.

"Trenutno se bilježi znatan pad počinjenja prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, zato što je promet bio znatno manji, pozitivna stvar je da je automatski došlo do smanjenja prometnih nesreća, zabilježen je znatan pad prisutnosti alkohola kod vozača.
U svim vozilima gdje su ugrađeni sigurnosni pojasevi, vozači i putnici dužni su koristiti iste. Što se tiče dječje sjedalice, djeca niža od 150 centimetara se moraju prevoziti u dječjoj sjedalici, iznimno od 135 do 150 mogu biti vezana samo sigurnosnim pojasom, ali tako da pojas ne ugrožava njihovu sigurnost.Za napomenuti je i ne malu predviđenu novčanu sankciju za ovaj prekršaj koja iznosi 1000 kuna, mogućnost plaćanja je i na mjestu počinjenja prekršaja, pola iznosa kazne u tri dana, također policijski službenik za taj prekršaj može izdati mjeru pisanog upozorenja.

Apel roditeljima je da budu uzor svojoj djeci prilikom vožnje u vozilu" rekao je policijski službenik za preventivu i sigurnost u cestovnom prometu Goran Jozić.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI