NASLOVNADRUŠTVO
ʺNapad na mene je posljedica ranije iskazanih prijetnjiʺ

FOTO: privatni album

ʺNapad na mene je posljedica ranije iskazanih prijetnjiʺ

23.11.2020. 21:09 | Redakcija SBOnline PREGLEDA: 1732

Na službeni mail redakcije primili smo otvoreno pismo javnosti g. Joze Kovačevića, a vezano uz događaja na groblju u Novom Selu, otvoreno pismo prenosimo u cijelosti: 

Poštovani,
Svakodnevno izložen kontinuiranim lažima, manipulacijama i jednostranim konstrukcijama o karakteru fizičkog napada na mene i suprugu od strane Slaviše Stavnjaka na groblju u Novom Selu, primoran sam obratiti se medijima i zainteresiranom dijelu javnosti.

Toga petka, 30.10.2020. godine, sa suprugom sam došao na groblje u namjeri da obiđem grobove svojih predaka. Na glavnom ulazu zatekao sam Slavišinog intimusa, čovjeka koji u tom groblju nema ni komadić sahranjene kosti svoga srodnika!!! koji je, kasnije će se ispostaviti, dežurao i čekao neke od članova Savjeta MZ s kojima je Slaviša u stalnom sukobu.


Kada sam ga pozdravio, žurno je napustio groblje, a ja sam sa cvijećem i svijećama krenuo pred grobljansku kapelicu na pradjedov grob.

Paleći svijeće čuo sam da netko iz pravca južnog ulaza ide prema vratima kapele.

Podigavši pogled u tom pravcu, pobožni i ''rječiti'' Slaviša uputio mi je salvu uvreda i psovki!!! koje ostavljam za sudsku tužbu, otvoreno mi psujući majku, te kako će on sve fašiste i kriminalce očistiti iz sela te kako će sada ''proletjeti kroz mene''!

Nemalo iznenađen takvim nastupom tzv. svećenika, jedva sam uspio upitati ga: - što zar nije više dozvoljeno ni obilaziti grobove oca i mojih predaka? na što me on, pun neobjašnjivog bijesa, nekoliko puta udario nogom i oborio na okolne spomenike, zbog čega sam ostao bez pet zuba u mostu gornje vilice i bez gornje parcijalne (metalne)  proteze, s vidnim ozljedama ruku i brade, o čemu postoji potvrda dežurnog liječnika iz Doma zdravlja u Brodu, BiH (potvrda br. 2414-11/20 od 2.11.2020).

U divljačkom naletu imenovani mi je polomio i dioptrijske naočale i ručni sat…
Sve to moja supruga je vidjela i slušala sa 4-5 metara udaljenosti, a kada je plačući molila da prestane, skočio je nogom i na nju.

Pijan ili s nekim nepoznatim problemima, izbezumljenog pogleda nastavio je vrijeđati i psovati, spominjući mi ''mater fašističku i lopovsku'', na što sam se uputio prema autu, a on se u međuvremenu naglo izgubio. Ušao je u auto švicarskih oznaka, u vlasništvu ''njegovog redara'' koji ga je i dovezao na groblje!

Kada mi je supruga previla posjekotine na ruci, pozvao sam prijatelja da mi da broj policije u Brodu, i nakon pola sata (osoba iz Slav. Broda, koja je obavijestila policiju poznata je redakciji) stigla je tročlana policijska patrola.

Dakle LAŽ je da je ON pozvao policiju!
Istina je da mi je policijski službenik rekao da su ga sreli u Brodu gdje se dovezao u spomenutom automobilu i da se sam prijavio i izjavio na zapisnik što sam osobno vidio, ''istukao sam Jozu Kovačevića na groblju u Novom Selu''.

Čekajući policijsku patrolu razmišljao sam čime sam zaslužio ovakvu nevjerojatnu brutalnost jednog tzv.  svećenika?

Da, jedini razlog tog divljačkog izljeva bijesa i fizičkog napada može biti moj prošlogodišnji pisani prigovor koji sam 30.6.2019. godine uputio kardinalu V. Puljiću.

Istina, taj prigovor sam napisao potaknut njegovim nesvećeničkim ponašanjem, vrijeđanjem i živih i mrtvih Novoseljana, vođenja dvostrukog života… (vidi dopis kardinalu od 30.6.2019).

Od tada ne idem na vjerske obrede koje on predvodi, jer smatram da je on SRAMOTA moje župe, Nadbiskupije Vrhbosanske i crkve u cjelini!

Drugog razloga nema, osim možda u činjenici da sam ja u njegovoj skali ''protivnika'' najslabija karika.
Sa ozbiljnim sam zdravstvenim problemima, bez jednog bubrega, sa aortalnom premosnicom, stariji od njega 24 godine i fizički slabiji. Zaista sam ga bio spreman ugroziti!...ili sam ipak, samo idealan ''objekt'' za njegov napad.

Ovim javnim i otvorenim pismom ukazujem na laži, prikrivanje prave istine i manipuliranje javnosti.  Isto kao ranije u sukobu sa Savjetom MZ, Župskim vijećem, sa promjenama dana obilježavanja spomena na poginule mještane…
Idemo redom:

1.    Napad na mene je posljedica ranije iskazanih prijetnji, koje su vidljive u već objavljenom njegovom pismu (e-poruci) vlč. Josipu Čabraji, umirovljenom svećeniku, gdje prijeti fizičkim obračunom 22.06.2020. (sa pismom je upoznat osobno kardinal V. Puljić, ali ništa nije poduzeo!!!) 2.     Nakon sačinjene prijave na mjestu napada, policijska patrola me uputila u Dom zdravlja u Brodu (BiH) gdje mi je ukazana pomoć i obavljen pregled, što je vidljivo iz priznanice Doma zdravlja  br. 037549 od 30.10.2020.
3.     Potvrdu liječnika Doma zdravlja broj: 2414-11/20, sa specifikacijom ozljeda,  preuzeo sam 2.11.2020. kada je i izdana.
Točke 2. i 3. su dokaz da nisu istinite napadačeve tvrdnje da ''liječnika nisam ni vidio''.
4.     O divljačkom napadu na mene i suprugu, u prisustvu svjedoka upoznao sam osobno dekana Derventskog dekanata fra. Ivana Marića.
5.     31.10.2020. godine o svemu sam pismeno obavijestio uzoritog kardinala V. Puljića, a on mi isti dan e-porukom poslao ispriku (koju također prilažem) uz napomenu da je u Novo Selo uputio vikara radi poduzimanja potrebne procedure.
6.     Lažući, zaklonjen misnom haljinom, na istom mjestu gdje nas je fizički napao (nad grobom moga pradjeda!) uz mnoge druge laži tvrdi ''kako liječnika nije ni vidio''. Uvjerljivo to pobijam računom od 30.10. i Liječničkom potvrdom od 2.11.2020. te da sam ''dobio ono što sam tražio'', što je vidljivo iz do sada najboljeg videouratka autora Tomislava Odobašića. Hvala mu, dobar je to dokaz za sud!

Ako sam ja, pak, kriv, pitam se zašto je natjerao autora videozapisa da povuče prvu varijantu, zatim doradi i nasnimi novi, izmijenjeni s prihvatljivim sadržajem? (vidjeti videozapis na YouTube, T. Odobašić misa na groblju u Novom Selu 2.11.2020. prvu verziju)

SRAMOTA je da mu je kardinal uopće dozvolio da održi misno slavlje, dan nakon brutalnog fizičkog napada na mene i moju suprugu, i svega dan-dva nakon primljene isprike i osude sramotnog čina od strane kardinala!
SLOŽIT ĆETE SE SVI DA SE ISPRIKA NE UPUĆUJE AKO POSTOJI I NAJMANJA DILEMA OKO ISTINITOSTI NAVODA U PRIJAVI NAPADA!!! A kardinal ju je poslao na moj mail! (vidi poruku isprike kardinala V, Puljića)
I nije to sve. Ima toga još, ali o tome će neki drugi.

Poštovani,
Dugo, već predugo čekam da se konačno obznani istina i sankcija o ovom nemilom događaju i na konkretne poteze uzoritog kardinala V. Puljića, jer za ovaj čin isprika nije dovoljna.

Pored svega, očekujem od njega, ako on to hoće ili uopće smije napraviti, jer imenovani napadač  je prošle godine u srpnju mjesecu, poslije jedne mise u župnoj sali u Novom Selu, pred dvadesetak vjernika za kavom izjavio da: '' Meni kardinal ne može ništa, ja njega imam u šaci''! (postoje barem trojica poznatih svjedoka koji će to potvrditi).

Ne kriju li se u ovim prijetnjama razlozi dosadašnjeg prešutnog odobravanja mnogih nepodopština ovog famoznog tzv. svećenika od strane samog kardinala.
Što mi drugo ostaje?

Ustrajati u prokazivanju nemoralnog, nasilnog, lažljivog i manipulaciji sklonog Slaviše, koji za divno čudo uspijeva podijeliti sve donedavno, jedinstvene i kompaktne mještane.

Tužbe unutar crkvene hijerarhije su proslijeđene na mnoge adrese, ali na njihove učinke treba pričekati. Jer sve je obavijeno velom tajne i zataškavanjem. Sve, ali samo do Svetog Oca.

Ostaje mi sudska tužba, iako je napadač sve napravio da do nje ne dođe po službenoj dužnosti. Ipak, pitam se nešto i ja. I  spreman sam za još jednu borbu s vjetrenjačama.

Tagovi: jozo kovačević, groblje, novo selo, svećenik

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Pretraži SB Online

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

I dalje se krivotvore testovi na koronavirus

.

Novi podaci, raste broj hospitaliziranih

.

POLICIJA IZVIJESTILA: Pas ugrizao ženu za šaku, ženi pružena liječnička pomoć

.

Stožer objavio, ovo su najnoviji podaci iz Hrvatske

.

Uvedena povratna naknada za još jednu vrstu ambalaže

.

Promjenjivo oblačno, povremeno sa susnježicom i snijegom

.

Hrskava izvana, sočna iznutra: Trik za savršenu pohanu piletinu

.

ISCURILI DETALJI: Mediji objavili koje se sve mjere najvjerojatnije popuštaju od 1. veljače

.

ʺSto baba kilavo dijeteʺ

.

Otkriveno sredstvo koje za 80% smanjuje mogučnost dobivanja korone!

.

Konačno popuštanje mjera? Sastanak je završio, evo što Beroš kaže

.

Jučer osnovan ogranak ʺSuverenistaʺ za Slavonski Brod. Evo tko je predsjednik i tko im je u startu dao potporu

.

Ovo su post-COVID simptomi koji traju tjednima: Uznemiruju i onemogućuju svakodnevno funkcioniranje

.

Nastavlja se provođenje pronatalitetne mjere

.

BPŽ: Poslani najnoviji podaci, je li vrijeme za popuštanje mjera?

.

Nacionalni stožer sa zakašnjenjem objavio najnovije podatke

.

RJEŠAVANJE PROBLEMA: Uskoro zakon o zabrani ustaških simbola?

.

Danas poslijepodne kiša i snijeg

.

Hrvatski imunolog upozorava: Bojim se triju situacija

.

Lijena pita od sira: Recept za desert koji nikad ne razočara

.

HIT NA FACEBOOKU: Ovako je Slavonka objesila donje rublje

.

Savjeti liječnika, evo kako liječiti Covida 19 kod kuće, ali ne igrajte se!

.

Stribor Valenta dipl.iur., ili samo Stribor Valenta

.

Nediljko prognan iz Slavonskog Broda na šest mjeseci

.

Brođanka nepoznatoj osobi uplatila desetke tisuća kuna za nepostojeće nasljedstvo

.

BPŽ: Raste broj hospitaliziranih

.

Nacionalni stožer objavio najnovije podatke

.

Ovako je jutros izgledala brodska tržnica

.

Trebali nas ovo zabrinjavati? Više nismo u ʺcrvenomʺ, već smo u ʺžarko crvenomʺ

.

MUP poslao važne savjete građanima

FOTONALAZ

HIT NA FACEBOOKU: Ovako je Slavonka objesila donje rublje