SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ʺPlinski vaučeriʺ evo tko se sve može prijaviti za ovu povlasticu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Poslovni.hr/Poslovni.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ʺPlinski vaučeriʺ evo tko se sve može prijaviti za ovu povlasticu SB Online | ʺPlinski vaučeriʺ evo tko se sve može prijaviti za ovu povlasticu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Poslovni.hr/Poslovni.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sve one koji čekaju 1. travnja i početak apliciranja za vaučere koje je nedavno odobrila Vlada za pokriće dijela visokih cijena plina, zanima što od uvjeta trebaju zadovoljiti da bi za godinu dana ubrali mjesečne subvencije, a oni, ako je suditi prema prvim informacijama iz Ministarstva gospodarstva, i neće biti odveć strogi.

Pravo na korištenje, kako je i vladinom odlukom predviđeno, imat će svi mikro, mali i srednji poduzetnici čija godišnja potrošnja plina ne prelazi 10 GWh, a uvjet će biti i da prijavitelj nije po drugim osnovama iskoristio maksimalan iznos potpore male vrijednosti, od 1,5 milijuna kuna.

Toliki je i predviđeni maksimum koji poduzetnici po ovoj mjeri mogu najviše ostvariti. Što se, pak, tiče standardnih uvjeta za dobivanje potpora, poput neblokiranih računa ili obveze uredno podmirenih poreznih davanja, u ovom slučaju to nije meritorno.

Važno je da nad poduzetnikom koji traži pomoć za pokrivanje naraslih troškova za plin nije pokrenut stečajni postupak, kao ni da nije pokrenuta ili donesena osuđujuća presuda za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji ili za djela korupcije.

“Prihvatljivost za subvenciju ne provjerava se u odnosu na to ima li prijavitelj dugova prema opskrbljivaču plina, kao niti je li u blokadi, jer se subvencija isplaćuje kroz vaučer iskoristiv samo za plin, odnosno ne postoji mogućnost da se subvencija koristi u bilo koju drugu svrhu osim smanjenja troška za isporučeni plin”, poručuju iz Ministarstva.

Detaljni uvjeti biti će navedeni u pozivu i aplikaciji za prijavu, koju će se popunjavati na stranicama Hamag-Bicroa, koji će idućih godinu dana operativno provoditi program za koji je osigurano 600 milijuna kuna.

Izvor:www.poslovni.hr

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo