SB Online

37-godišnja Slavonka ʺnasjelaʺ na stari trik preko interneta. Izgubila je nekoliko tisuća kuna

SB Online | 37-godišnja Slavonka ʺnasjelaʺ na stari trik preko interneta. Izgubila je nekoliko tisuća kuna SB Online | 37-godišnja Slavonka ʺnasjelaʺ na stari trik preko interneta. Izgubila je nekoliko tisuća kuna

PRIJE 11 MJESECI
IGOR SAFUNDŽIĆ/PU VUKOVARSKO SRIJEMSKA
PRIKAZA: 1300

PU vukovarsko-srijemska je objavila da je žena s područja koje pokriva PU vukovarsko-srijemska prevarena za iznos od više tisuća kuna.
Ona je pala na staru prevaru koja već dulje kola internetom. Naime, osoba koja nešto prodaje javi se navodno zainteresirani kupac i nudi da se to što prodaje preveze putem kurirske službe. Potom šalje link koji izgleda kao stranica od kurirske službe i traži od osobe koja prodaje da unese podatke.

Jučer, 6. studenog, 37-godišnjakinja je prijavila policiji kako je prevarena prilikom prodaje putem interneta.

Naime, nedugo nakon što je 4. studenog putem internetskog oglasnika oglasila prodaju kreveta, 37-godišnjakinji se putem aplikacije za dopisivanje javio zainteresirani kupac koji je zahtijevao da se plaćanje obavi putem kurirske službe. Na otvorenu internetsku poveznicu stranice koju joj je poslao kupac upisala je osobne podatke i podatke s bankovne kartice te odobrila transakciju, čime je s njenog bankovnog računa isplaćeno nekoliko tisuća kuna, dok dogovorenu uplatu nije primila.

Policija provodi kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Pazite kome dajete i gdje unosite podatke s vaše kartice! 

Ako prodajete putem interneta, jedini podatak koji osoba koja vam želi uplatiti sredstva može opravdano tražiti i potrebni su za uplatu su: IBAN/broj računa te naziv primatelja.

Nikada ne otkrivajte broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj.

 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: