SB Online

44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

PRIJE 2 GODINE
HRVATSKI TAMBURAŠKI SAVEZ
PRIKAZA: 1276

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe SB Online | 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

PRIJE 2 GODINE
HRVATSKI TAMBURAŠKI SAVEZ
PRIKAZA: 1276

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 44. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 2. i 3. listopada 2021. godine u prostoru Doma Željezničar u Osijeku.

Cilj koji ovaj festival u svojoj izvedbi nastoji ostvariti su poticanje i njegovanje tamburaške glazbe okupljanjem skladatelja, dirigenata, glazbenih stručnjaka, pedagoga i mladih glazbenika tamburaša na jednome mjestu za razmjenu znanja i umijeća. Također, želi se potaknuti ljubitelje tamburaške glazbe, ali i cijelu javnost da osvijeste važnost o očuvanju tradicijske glazbe prepoznatljive za istočni dio Hrvatske.

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom ponovno će se održati u revijalnom izdanju, a festival neće biti otvoren za publiku. Festival će okupiti 150 glazbenica i glazbenika na tamburi iz raznih krajeva Lijepe naše. U programu će sudjelovati sljedeći tamburaški orkestri: Tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora i Tamburaško društvo „Dora Pejačević“ iz Našica, Tamburaški orkestar KUD-a „Branimir“ iz Nina, Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Gaj“ iz Zagreba, Tamburaški orkestar Općine Semeljci, Tamburaški orkestar Tamburaške škole Batorek iz Osijeka i Tamburaški orkestar KUD-a Tamburica iz Starog Petrovog Sela. Publika će u njihovim izvedbama moći uživati putem snimaka na YouTube kanalu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je u tome što se obilježava 60. obljetnica od održavanja prvog festivala i 200. godina od rođenja Paje Kolarića, začetnika hrvatske tamburaške glazbe. Prvi festival održan je u Osijeku 23. i 24. travnja 1961. godine.

Poštujući sve epidemiološke mjere zaštite, tijekom dva dana za prijavljene ansamble pripremljeno je profesionalno audiovizualno snimanje u prostoru Doma Željezničar u Osijeku. Snimanje je organizirano prema točno određenom rasporedu za svaki orkestar, bez publike i drugih sudionika.

Sve informacije o 44. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe možete pronaći na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: