SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Ako vam oduzmu vozačku dozvolu, nikakav izgovor vam neće pomoći da ju vratite!?

SB Online | Ako vam oduzmu vozačku dozvolu, nikakav izgovor vam neće pomoći da ju vratite!? SB Online | Ako vam oduzmu vozačku dozvolu, nikakav izgovor vam neće pomoći da ju vratite!?

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Revija HAK/revijahak.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Neće pomoći argumenti da vam je to kruh od kojeg živite. Ispune se pretpostavke, zatvori se priča!

Kasno je tada za kajanje i žalbe, pišu stručnjaci Revije HAK-a, pišući o slučajevima oduzimanja vozačke dozvole i pokušaja krivih vozača na sudu u namjeri da ih se blaže kazni, ne oduzme vozačka. Pišu, kako ova mjesra, oduzimanja vozačke postoji zato da bi se kroničke prijestupnike najzad zaustavilo.

Određeni broj negativnih bodova u periodu od dvije godine vodi ne samo gubitku vozačke dozvole na određeno vrijeme, već njezinom ukidanju, pa pauzi od dvije godine i onom „najgorem“ ponovnom osposobljavanju i ponovnom polaganju vozačkog!, piše RevijaHAK, nastavljajući…Vozački ispit se, naime, može polagati i nekoliko puta,, bez obzira što ste već stekli pravo na upravljanje. Prije toga ide i ponovna vožnja, opet ‘škola’, osposobljavanje, sve ispočetka… A što nadležni sud misli o vapajima vozača kojem je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola? Kažu iz revije, dovoljno je zaviriti u relevantne sudske odluke.– Upravnom sudu u Osijeku Us I-662/2022-4 tužbu za poništenje rješenja MUP-a kojim se ukida i oduzima vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova na temelju pravomoćnih odluka o prekršajima, tužbu je podnio vozač na kojeg se to rješenje odnosi. On je pri tom istaknuo kako ga nije nitko upozorio da mu je počela teći zaštitna mjera, a pored toga ako mu se vozačka dozvola ukine, to će ugroziti njegovu egzistenciju – piše Revija i dodaje… Kasno! Kasno i nebitno! To bi bio sukus sudskog stava. Dvanaest negativnih prekršajnih bodova u periodu od dvije godine, kraj priče. Upravni sud u Osijeku u gore navedenom predmetu donio je 29. srpnja 2022. presudu kojom je odbijena tužba.U obrazloženju presude su konstatirani sljedeći podaci: tužitelj/vozač je u razdoblju od 23. studenoga 2021. do 9. svibnja 2022. na temelju pravomoćnih odluka o prekršajima prikupio 12 (dvanaest) negativnih prekršajnih bodova. Neće pomoći argumenti da vam je to kruh od kojeg živite. Ispune se pretpostavke, zatvori se priča!


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: