SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

BEROŠ NAJAVIO: Možda će se iz plaća uzimati više za zdravstvo

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Index.hr/www.index.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | BEROŠ NAJAVIO:  Možda će se iz plaća uzimati više za zdravstvo SB Online | BEROŠ NAJAVIO:  Možda će se iz plaća uzimati više za zdravstvo

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Index.hr/www.index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti nakon što je veledrogerija Medika danas objavila kako obustavlja dostavu lijekova svim bolnicama u Hrvatskoj, osim jednoj u Lovranu.

Beroš je rekao kako su "duboko svjesni problema dugova prema veledrogerijama" te da je riječ o "kroničnoj boljki zdravstva koji traje već desetljećima".

"Imamo određeno utemeljenje za rješavanje tog problema u ovom trenutku. Ministarstvo zdravstva djeluje u okviru svog proračuna i ne može riješiti problem bez vlade i ministarstva financija. Imamo određeno rješenje u pogledu ubrzanog proračunskog transfera koji ćemo predstaviti sutra na sastanku", kazao je i dodao kako vjeruje da će "priča krenuti u dobrom smjeru".

"Sutra imamo sastanak s predstavnicima veledrogerija u 11 sati. Apsolutno smo svjesni problema i predložit ćemo rješenje. Radit ćemo sve da nijedan hrvatski građanin ne ostane bez lijekova", rekao je Beroš.

Novinarka mu je replicirala da su građani već ostajali bez lijekova te ga je pitala zašto se nije javljao na telefon veledrogerijama.

"Oprostite, takve stvari se ne rješavaju preko telefona. To nije institucionalni način rješavanja tih problema", odgovorio je Beroš.

Vjerojatno će nam se iz plaća uzimati još više za zdravstvo

Potvrdio je kako je riječ o kratkoročnom rješenju, a o iznosima koje treba izdvojiti kako bi se kratkoročno riješio problem s veledrogerijama je kazao kako zasad ne može govoriti konkretno. 

Na pitanje uključuje li plan za dugoročno rješenje problema poskupljenje zdravstva, Beroš je odgovorio: "Ne direktno." No onda je kazao kako će se vjerojatno uzimati više novca za zdravstvo iz plaća. 

"Stupanj izdvajanja iz naših plaća za zdravstvo bi se mogao povećati", rekao je Beroš, no na izravno pitanje kada bi se to moglo dogoditi nije odgovorio. 

Podsjetimo, dug prema veledrogeriji Medika popeo se na dvije milijarde kuna, a predsjednik uprave Jasminko Herceg je danas rekao da je situacija neodrživa te da je ugroženo isplaćivanje njihovih obveza, uključujući i plaće radnika.

Probleme je istaknuo i Ivan Klobučar, šef još jedne veledrogerije, Oktal Pharme.

Izvor: www.index.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: