SB Online

Brođani su danas pokazali i dokazali da su veliki ljudi. Ovo su poruke koje su poslane s brodskog Korza

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 2309

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Brođani su danas pokazali i dokazali da su veliki ljudi. Ovo su poruke koje su poslane s brodskog Korza SB Online | Brođani su danas pokazali i dokazali da su veliki ljudi. Ovo su poruke koje su poslane s brodskog Korza

PRIJE 2 GODINE
LUKA SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 2309

Danas je na slavonskobrodskom Korzu održan skup podrške Ukrajini koja je ratom zahvaćena

"Ovim mirnim skupom želimo pokazati Ukrajini da smo uz nju, a Rusiji da prestane s ubijanjem. Ukrajinski narod doživljava veliku nevolju, koju smo i mi doživjeli prije 30 godina na ovom prostoru, i tada je naša manijska zajednica bila dio hrvatskog naroda, koji se nosio s istom nevoljom, kao Ukrajina sada. 

Hrvatska politika je iskazala veliku naklonost prema Ukrajini ovih dana, i hrvatski narod pokazuje veliku solidarnost, želju da pomogne. S ovim dolaskom na skup, svi pokazujete potporu narodu koji je dio Europe, narodu kojem netko želi oduzeti zemlju, mir, djecu, budućnost", kazao je Vlado Karešin, predsjednik Ukrajinske zajednice u Hrvatskoj.

"Teško je danas imati miran glas, teško je ovih dana gledati, puno je emocija kada vidimo što jedna suvremena, samostalna država proživljava, i to na području Europske unije. Teško je shvatiti što se događa u tim glavama pojedinaca koji žele zatrt jedan narod koji broji više od 40 milijuna stanovnika. Mi, Hrvati, prolazili smo to prije 30 godina i znamo kako je bilo i zato smo ovih dana i kao država i kao narod stali uz naš prijateljski narod. Znamo, da imamo sličnu povijest, da smo puno toga proživljavali kroz svoju povijest, da nas je puno ginulo u ratovima, siguran sam da će ukrajinski narod prevladati zlo koje ga je snašlo ovih dana, i da će izaći kao pobjednik, a da će oni poraženi znati, poslije rata, gdje im je mjesto", kazao je gradonačelnik Mirko Duspara.

"Sjećate se vremena kad su na naš grad padale granate, sjećate li se vremena kad su ginuli naši sokolovi, sjećate li se vremena kada je u našem gradu smrtno stradalo 28-ero nedužne djece. Nitko od nas, vjerujem, nije zaboravio vremena kada smo krvlju branili svoju slobodu, nitko od nas nije zaboravio vremena kada smo pružali snažan otpor velikosrpskoj agresiji. Nitko od nas vjerujem nikada neće zaboraviti žrtvu koja je utkana u našu pobjedu u Domovinskom rat. Danas naši prijatelji, narod koji nam je među prvima u borbi za našu nezavisnost pružio podršku, narod koji ima svoju višestoljetnu tradiciju i povijest. Bez ikakvog povoda Ukrajina je napadnuta, i na nju se vrši katastrofalna ruska agresija", kazao je Pero Ćosić.

"Treba razmišljati o budućnosti, mislim da svi sanjamo vrijeme kada ćemo ponovno sjesti u autobuse otići u Ukrajinu, posjetiti lijepe gradove. Mislim da vi koji nas znate, znate da imamo široku dušu koja izuzetno voi sve ljude. Spreman sam potaknuti vas i na molitvu za naše neprijatelje, samo tako, s tom ljubavlju, pa čak i za naše neprijatelje odgojit ćemo sinove i kćeri da ne dođu u vrijeme kakvo smo mi i naša generacija doživjela", kazao je župnik grkokatoličke župe Uzvišenja svetoga Križa, Aleksandra Hmilj.

"Želimo poručiti da u Ukrajinu konačno dođe mir. Da se odmah prestane s bombardiranjem ukrajinskih gradova i sela, s ubijanjem nedužnih civila. Teškoj e govoriti o ovome što se događa u Ukrajini. Emocije me svladaju kada se sjetim Domovinskog rata i kada smo prije odlaska u obranu Hrvatske ostavljali svoje žene i djecu. Danas kroz to isto prolazi ukrajinski narod i ne mogu suspregnuti suze. U isto vrijeme sami i bijesan jer ne mogu shvatiti da e ovo događa u 21. stoljeću, u civiliziranoj Europi i svijetu, gdje svi imamo svoja prava i svi sve znamo. Životinje imaju prava, a ljudi se nemilosrdno ubijaju i uništavaju", kazao je predsjednik Ukrajinaca Brodsko-posavske županije Nikola Zastrižni.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: