SB Online

Brodska srednja škola među školama u kojima su učenici najbolje riješili maturu iz Hrvatskog u 2020.

PRIJE 3 GODINE
MARTINA GELENČIR/WWW.SREDNJA.HR
PRIKAZA: 4596

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Brodska srednja škola među školama u kojima su učenici najbolje riješili maturu iz Hrvatskog u 2020. SB Online | Brodska srednja škola među školama u kojima su učenici najbolje riješili maturu iz Hrvatskog u 2020.

PRIJE 3 GODINE
MARTINA GELENČIR/WWW.SREDNJA.HR
PRIKAZA: 4596

Aplikacija Ministarstva obrazovanja, Školski e-Rudnik vol. 3, nedavno je dopunjena statističkim podacima s prošle državne mature. Nakon što smo objavili popis škola s deset najboljih rezultata na državnoj maturi iz Matematike, donosimo i listu škola u kojima se najbolje rješavao ispit iz Hrvatskog jezika. Prema podacima Ministarstva dostupnima u aplikaciji Školski e-Rudnik vol. 3, škola u kojoj se u 2020. najbolje rješavao ispit mature iz Hrvatskog jezika je Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku. Ondje su svi pristupnici pisali A razinu ispita i prosječna ocjena bila je 4,25, dok je prosječna školska ocjena maturanata iz tog predmeta 3,96. Doduše, i to je potrebno uzeti u obzir – ispit su ondje pisala samo 24 učenika.

Druga na popisu škola s najboljim rezultatima iz Hrvatskog je XV. gimnazija u Zagrebu. Prosječna ocjena na tom ispitu mature je 4,24, dok je prosječna školska ocjena na tom predmetu kod maturanata MIOC-a značajno viša, 4,64.

Na trećem mjestu ovog popisa nalazi se III. gimnazija u Splitu. Prosjek na ispitu iz Hrvatskog kod učenika te škole bio je 4,17. Prosječna zaključna ocjena iz školskog predmeta Hrvatski jezik kod istih je učenika bila niža i iznosi 4,09.

Listu najboljih škola u maturi iz Hrvatskog nastavljaju II. gimnazija Zagreb, zatim Gimnazija F. Petrića Zadar, V. gimnazija Zagreb, Gimnazija T. Brezovačkoga Zagreb, Gimnazija V. Nazora Split, Klasična gimnazija Fra Marijana Lanosovića Slavonski Brod, Gimnazija M. Antuna Reljkovića Vinkovci te I. gimnazija Zagreb.

Izvor: www.srednja.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: