Čekajući susjeda, u tami svoje dnevne sobe

FOTO: SB Online

13.4.2020. | 20:30 | Igor Safundžić
Pregleda: 6375

Gdje vam je maska? Pitaju prolaznici na ulicama i brižne tete u trgovačkim centrima. Frajer sjedi sam u autu, maska preko usta i nosa, takvi su najjači. Bez obzira na to što je stav stručnjaka da maska ne pomože od zaraze protiv koronavirusa. Trebali bi je nositi samo medicinsko osoblje, a njima nedostaje zaštitne opreme. Pojedinci u svojim zalihama imaju maski i rukavica da bi mogli opremiti zgradu COVID2 u Slavonskom Brodu.

Mi Hrvati čučimo na prozorima svojih stanova u ulicama s najviše "nadzornih kamera" i čekamo kad će susjed koji je u samoizolaciji izići van da ga možemo prijaviti. Bez obzira na to što ćemo propustiti reprizu polufinala SP iz 1998g , bez obzira na to što nam se odjednom ne gleda Crno bijeli svijet ili novi nastavak Azre, mi i dalje čučimo u mraku svoje dnevne sobe i čekamo susjeda. Nakon nekoliko dana straže ipak odlučujemo prijaviti susjeda, bez obzira na to što on poštuje samoizolaciju. Svejedno nema kazne za mene koji sam lažno prijavio. Neka, neka se nešto događa.

Na stranu to što pojedinci iz vlasti uživaju u ovoj (polu)diktaturi, a još uvijek nije umrla ideja o praćenju Hrvata preko mobitela, neki bi voljeli da poslije korene ostane korona. Kad pogledamo Slavonski Brod, šljunak na cesti prema Poloju, kopanje rova prema istoj destinaciji. Gledajući svaki dan šetače i bicikliste prema Poloju, toliki ih je broj da za vrijeme ljeta i na +40 u hladu nikad nije bilo na toj omiljenoj plaži. Tržnica radi pod posebnim uvjetima. Tamo gdje uđeš u ograđeni prostor, tamo i izlaziš. Nema zaštite prodavača prema kupcima i obrnuto.


S jedne strane idemo u krajnost, a s druge "gledamo kroz prste". Ako su nam uveli a jesu rigorozne mjere, onda ih provodimo. Tržnice rade pod posebnim uvjetima onda se to treba i primjenjivati, trgovački centri rade po postroženim režimima, onda to treba nadzirati a ne da nam za vratom puše sredovječni gospodin, kojem u tom trenutku jednostavno ne možemo ništa. nema misa u crkvama onda ih nema. S jedne strane jedva čekamo da se kazne pojedinci koje je susjed prijavio, a s druge strane kao što je svećenik iz Splita, tu kazne nema. Nije pošteno. Ili svi ili nitko.


VIŠE NA TEMU:
KAMERA
KORONAVIRUS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI