NASLOVNADRUŠTVO
Demanti ravnateljice Anice Gusak Krajnović

FOTO: SB Online

Demanti ravnateljice Anice Gusak Krajnović

30.3.2022. 16:16 | SBOnline PREGLEDA: 4659

Poštovani, dana 29. ožujka 2022. godine u 10:06 gosp. Luka Safundžić je na portalu SBOnline objavio članak naziva : SAMO KOD NAS: U brodskom Centru zapošljavali bez natječaja, ovo im je, kazna“. 

Temeljem čl. 40. Zakona o medijima, svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeđena njegova prava ili interesi, a svrha ispravaka je ispravljanje netočne ili nepotpune informacije. Objava ispravka može se zahtijevati u roku od 30 dana od objave informacije. Pod pojmom ispravak ne misli se samo na ispravak u užem smislu, odnosno ispravljanje pogrešnih tvrdnji ili netočnih navoda u objavljenoj informaciji, već i na iznošenje činjenica i okolnosti kojima povrijeđeni pobija ili s namjerom pobijanja bitno dopunjuje navode u objavljenom tekstu. 

Prema čl. 41. Zakona o medijima ispravak se mora objaviti bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi. Ispravak se može objaviti u izmijenjenom obliku samo ako na to pristane podnositelj zahtjeva. Ispravak se mora objaviti na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku. Ispravak se bez suglasnosti podnositelja zahtjeva ne smije objaviti među reagiranjima ili pismima čitatelja, odnosno gledatelja ili slušatelja. 


Slijedom navedenog, molim Vas da objavite ispravak netočnih i nepotpunih informacija u navedenom tekstu kako slijedi:

Točno je da je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod pravomoćnom sudskom presudom osuđen zbog toga što je s radnicima tijekom 2016. godine sklopio Ugovor o radu na neodređeno vrijeme u vrijeme kada nisam bila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod. Točno je da sam u vrijeme donošenja navedene presude bila v.d. ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod, točno je da je navedenom presudom Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod proglašen krivim, te je točno da sam kao odgovorna osoba u vrijeme donošenja navedene presude oslobođena optužbe zbog počinjenja prekršaja koji je počinjen u vrijeme kada nisam bila odgovorna osoba u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod. Treba napomenuti da je navedenu presudu donio Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske. 

Nadalje, netočno je navedeno da Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod nije objavio javni natječaj u rujnu 2020. godine. Točno je da je Državni inspektorat, Područni ured Osijek, Ispostava Slavonski Brod u ožujku 2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad svim provedenim natječajima od listopada 2016. godine do ožujka 2021. godine prema anonimnim prijavama. Točno je da je Prekršajni sud u Slavonskom Brodu u svibnju 2021. godine donio dvije pravomoćne presude kojima se odbija optužba, te je utvrdio da iz predočenih dokaza proizlazi da Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod nije počinio navedeni prekršaj niti u jednom natječaju a niti u odnosu na natječaje koji se spominju u 
Vašem tekstu. 

Poštovani glavni uredniče SB Online portala, razumijem da ste kao neovisni portal objavili informaciju koju ste dobili, te bih voljela da ste se prije objavljivanja ovog 
teksta obratili Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod kako bi Vam predočili svu relevantnu dokumentaciju vezano za navode u Vašem tekstu. S obzirom na to da nisam u mogućnosti javno objaviti navedene odluke, a ukoliko smatrate potrebnim pozivam Vas, da radi objektivnog i točnog izvještavanja građana informirate o dokumentaciji koju posjeduje ovaj Centar te nakon toga donesete sud vezano za navedenu temu, a naše građane objektivno i točno izvijestite o istom. 

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod skrbe o pravima i interesima preko 5.000 korisnika te je izuzetno važno za sustav davati potpune podatke i informacije. 
Sustav socijalne skrbi je specifičan sustav, u kojem uvijek imate dvije suprotstavljene strane u konfliktu, koje žele dokazati svoju istinu u postupcima“ te nezadovoljne korisnike koji se ne uklapaju u zakonske okvire određenih prava i usluga. 

Stoga se već godinama radi upoznavanja javnosti s našim radom uvijek rado odazivamo na novinarske upite te su Vam vrata Centra uvijek otvorena za svaku informaciju ili dodatno pojašnjenje stoga smatram da nema potrebe za senzacionalističkim objavljivanjem poluinformacija dostavljenih od nezadovoljne strane. Nije li osnovni postulat novinarskog posla istražiti što druga strana u priči ima za reći? 
*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

EVO DETALJA: Policija objavila savijete vozačima

.

NESREĆA U SL. BRODU: Teško ozlijeđena starija žena

.

PUBLIKA JE I SINOĆ ʼZAPALJENAʼ: Pogledajte fotke spektakla

.

Zbog hepatitis E virusa iz trgovina se povlači još jedan proizvod

.

Zbog malih mirovina i manjka radne snage u svijet rada vratilo se gotovo 20.000 umirovljenika

.

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

.

NEVJEROJATNO: Spašavali život djetetu koje se gušilo pa zaradili kaznu od 10 tisuća kuna zbog prebrze vožnje!

.

Tri razloga zašto lubenicu nije pametno jesti prije spavanja

.

Ove godine nikad više intervencija zbog stršljena. Što ako gnijezdo naprave u vašoj kući?

.

DNEVNIK BOLESNIKA: Bez vode na moru

.

Danas djelomice sunčano uz mogućnost malo kiše

.

Nakon teške prometne nesreće preminuo mladi Slavonac. Majka: ʺNjegovo junačko srce živjet će u nekom drugomʺ

.

HUMANOST NA ZADNJEM MJESTU: Jeste li zgroženi ovim činom?

.

PRIPREME ZA ŠKOLU: Provjerili smo što je sve poskupjelo, cijena jedne važne stvari skočila čak 300 posto

.

ʼPaoʼ na Bajakovu s 41.600 komada cigareta

.

Hrvatska ne zna dob svojih vozača autobusa. Za volanom mnogi iznad 70, rade zbog preniskih mirovina...

.

OVO JE ČUDO: Pogledajte brojke. Evo koliko je ljudi došlo

.

U rijeci Savi pronađen leš muškarca

.

PROVJERILI SMO: Evo koliko su cijene na brodskoj tržnici

.

OVO IMA SAMO KOD NAS: Pogledajte fotke spektakla

.

U Hrvatskoj 100 ordinacija bez liječnika! Trećina ih je starija od 60 godina

.

Danas oblačno s povremenom kišom

.

U Hrvatsku stiže hvale vrijedna aplikacija koja bi vam mogla pomoći pri uštedi plina

.

Pitam se samo stidite li se Radovane-Radovane Fuchs?

.

PROŠLE GODINE SU DOBILI NAGRADU: Otkrili što nas očekuje ove godine

.

Pleterničanku (22) ʺsigurna dojavaʺ na kladionici koštala 5,500 kn

.

Predstavljen program 15. Festivala amaterskih kazališta

.

Mlijeko postaje luksuz, cijena po litri prelazi 10 kuna, a svi se pitaju hoće li i tu država intervenirati

.

U RH dosad 12 slučajeva majmunskih boginja. Planira li se masovno cijepljenje?

.

Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

FOTONALAZ

KRENULO SE S EUROM NA BRODSKOJ TRŽNICI: Evo koliko košta rajčica