SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Demanti ravnateljice Anice Gusak Krajnović

PRIJE 2 GODINE
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Demanti ravnateljice Anice Gusak Krajnović SB Online | Demanti ravnateljice Anice Gusak Krajnović

PRIJE 2 GODINE
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Poštovani, dana 29. ožujka 2022. godine u 10:06 gosp. Luka Safundžić je na portalu SBOnline objavio članak naziva : SAMO KOD NAS: U brodskom Centru zapošljavali bez natječaja, ovo im je, kazna“. 

Temeljem čl. 40. Zakona o medijima, svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeđena njegova prava ili interesi, a svrha ispravaka je ispravljanje netočne ili nepotpune informacije. Objava ispravka može se zahtijevati u roku od 30 dana od objave informacije. Pod pojmom ispravak ne misli se samo na ispravak u užem smislu, odnosno ispravljanje pogrešnih tvrdnji ili netočnih navoda u objavljenoj informaciji, već i na iznošenje činjenica i okolnosti kojima povrijeđeni pobija ili s namjerom pobijanja bitno dopunjuje navode u objavljenom tekstu. 

Prema čl. 41. Zakona o medijima ispravak se mora objaviti bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi. Ispravak se može objaviti u izmijenjenom obliku samo ako na to pristane podnositelj zahtjeva. Ispravak se mora objaviti na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku. Ispravak se bez suglasnosti podnositelja zahtjeva ne smije objaviti među reagiranjima ili pismima čitatelja, odnosno gledatelja ili slušatelja. 

Slijedom navedenog, molim Vas da objavite ispravak netočnih i nepotpunih informacija u navedenom tekstu kako slijedi:

Točno je da je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod pravomoćnom sudskom presudom osuđen zbog toga što je s radnicima tijekom 2016. godine sklopio Ugovor o radu na neodređeno vrijeme u vrijeme kada nisam bila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod. Točno je da sam u vrijeme donošenja navedene presude bila v.d. ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod, točno je da je navedenom presudom Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod proglašen krivim, te je točno da sam kao odgovorna osoba u vrijeme donošenja navedene presude oslobođena optužbe zbog počinjenja prekršaja koji je počinjen u vrijeme kada nisam bila odgovorna osoba u Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod. Treba napomenuti da je navedenu presudu donio Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske. 

Nadalje, netočno je navedeno da Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod nije objavio javni natječaj u rujnu 2020. godine. Točno je da je Državni inspektorat, Područni ured Osijek, Ispostava Slavonski Brod u ožujku 2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad svim provedenim natječajima od listopada 2016. godine do ožujka 2021. godine prema anonimnim prijavama. Točno je da je Prekršajni sud u Slavonskom Brodu u svibnju 2021. godine donio dvije pravomoćne presude kojima se odbija optužba, te je utvrdio da iz predočenih dokaza proizlazi da Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod nije počinio navedeni prekršaj niti u jednom natječaju a niti u odnosu na natječaje koji se spominju u 
Vašem tekstu. 

Poštovani glavni uredniče SB Online portala, razumijem da ste kao neovisni portal objavili informaciju koju ste dobili, te bih voljela da ste se prije objavljivanja ovog 
teksta obratili Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod kako bi Vam predočili svu relevantnu dokumentaciju vezano za navode u Vašem tekstu. S obzirom na to da nisam u mogućnosti javno objaviti navedene odluke, a ukoliko smatrate potrebnim pozivam Vas, da radi objektivnog i točnog izvještavanja građana informirate o dokumentaciji koju posjeduje ovaj Centar te nakon toga donesete sud vezano za navedenu temu, a naše građane objektivno i točno izvijestite o istom. 

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod skrbe o pravima i interesima preko 5.000 korisnika te je izuzetno važno za sustav davati potpune podatke i informacije. 
Sustav socijalne skrbi je specifičan sustav, u kojem uvijek imate dvije suprotstavljene strane u konfliktu, koje žele dokazati svoju istinu u postupcima“ te nezadovoljne korisnike koji se ne uklapaju u zakonske okvire određenih prava i usluga. 

Stoga se već godinama radi upoznavanja javnosti s našim radom uvijek rado odazivamo na novinarske upite te su Vam vrata Centra uvijek otvorena za svaku informaciju ili dodatno pojašnjenje stoga smatram da nema potrebe za senzacionalističkim objavljivanjem poluinformacija dostavljenih od nezadovoljne strane. Nije li osnovni postulat novinarskog posla istražiti što druga strana u priči ima za reći? 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.