SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Devetorica Brođana s medaljama!

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: Igor Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Devetorica Brođana s medaljama! SB Online | Devetorica Brođana s medaljama!

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: Igor Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sjajan rezultat postigli su slavonskobrodski natjecatelji na 17. Prvenstvu Hrvatske u curlingu. Jedini predstavnici Slavonije i Baranje u nekom od zimskih olimpijskih sportova, proteklog vikenda upisali su se u povijest jer su čak dvije ekipe koje nose ime "Legija" osvojile odličja na državnom prvenstvu!

Kao i prethodnih godina, Prvenstvo Hrvatske održano je izvan naše domovine u kojoj još uvijek ne postoji profesionalna curling staza. Mađarska prijestolnica Budimpešta ugostila je šest momčadi koje su se natjecale za naslov najboljih, a ekipe su stigle iz tri hrvatska grada - Zagreba, Siska i Slavonskog Broda.

Prvoga dana natjecanja momčadi su bile podijeljene u dvije grupe. Legija Slavonski Brod priredila je ogromno iznenađenje pobijedivši favorizirani Curling klub Vis iz Zagreba rezultatom 9:6, nakon čega su bolji od Brođana bili igrači CC Zagreb (11:4). S obzirom na to da je Vis bio bolji od Zagreba i sve tri momčadi imale su po jednu pobjedu, odlučivalo je pravilo "preciznog polaganja" u kojem su Brođani bili najuspješniji i osvojili prvo mjesto u grupi, ispred Visa i Zagreba.

U drugoj grupi Curling klub Legija Zagreb, za koji igraju četvorica Brođana i jedan Kutinjanin, također je osvojila prvo mjesto nakon pobjeda protiv CK Sisak (9:3) i zagrebačkog CK Čudnovati čunjaš (9:8).

Drugoga dana u polufinalu još jedno iznenađenje, ponovno izvrsna igra slavonskobrodske Legije i pobjeda 8:4 protiv Čudnovatog čunjaša, a u drugom polufinalnom susretu Vis je bio bolji od Legije Zagreb 9:5. Uslijedila je utakmica za treće mjesto u kojoj je Legija Zagreb nadigrala Čudnovatog čunjaša 15:1, a u finalu CK Vis je uzvratio Legiji Slavonski Brod za poraz od prethodnog dana i pobijedio 9:4. Na kraju, Vis je prvi, Legija Slavonski Brod osvaja drugo mjesto, Legija Zagreb treće, Čudnovati čunjaš je četvrti, višestruki državni prvaci CC Zagreb su peti, a Sisak završava na šestom mjestu.

Za Legiju Slavonski Brod igrali su Stjepan Lovrić, Tomislav Pitlović, Zvonimir Lovrić, Dario Sojčić i Marin Kovačević, a za Legiju Zagreb Brođani Vedran Horvat, Bruno Samardžić, Hrvoje Tolić i Ante Baus, te Miroslav Jurković (on je iz Kutine).


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: