SB Online

Dio hrvatskih umirovljenika mora HZMO-u poslati potvrdu da su živi

PRIJE 3 GODINE
POSLOVNI.HR/POSLOVNI.HR
PRIKAZA: 1579

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Dio hrvatskih umirovljenika mora HZMO-u poslati potvrdu da su živi SB Online | Dio hrvatskih umirovljenika mora HZMO-u poslati potvrdu da su živi

PRIJE 3 GODINE
POSLOVNI.HR/POSLOVNI.HR
PRIKAZA: 1579

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) priopćio je u subotu da korisnici hrvatske mirovine koji prebivaju u Srbije trebaju do 31. srpnja dostaviti popunjene, potpisane i ovjerene potvrde da su živi.

“Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Republici Srbiji, koji su obvezni dostavljati potvrde o životu jer nisu obuhvaćeni elektroničkom razmjenom podataka potrebnih za redovitu isplatu mirovina, da je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje tiskao potvrde o životu nakon što je dobio obavijest od nositelja mirovinskog osiguranja u R Srbiji (Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje – RF PIO) da su prestale izvanredne okolnosti prouzročene bolešću COVID-19.”

Tiskanice potvrda o životu, koje su otpremljene poštom 2. lipnja 2020., korisnici trebaju popunjene, potpisane i ovjerene dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. srpnja 2020., dodaje se u priopćenju.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: