Domjenkom “kod Drageca” završila je 2019. godina za ŠK “Posavac” i ŠKI “HVIDRA-BROD”

FOTO: M.O.

18.12.2019. | 09:10 | M. Opačak
Pregleda: 1474

Sinoć je Šahovski klub Posavac i Šahovski klub invalida Hvidra –Brod održao Božićni domjenak u Slavonskom restoranu kod Drageca. Predsjednik Šahovskog kluba „Posavac“ Ručica i Šahovskog kluba invalida „Hvidra-Brod“ Slavonski Brod Mato Opačak, pozdravio je sve prisutne članove , sponzore i goste Jozu Bungića predsjednika UDVDR –Brodsko-posavske županije , umirovljenog pukovnika Maria Sosnika predsjednika HČZ –Brodsko-posavske županije , građevinskog poduzetnika I.M Gradnja Franju Pejića. predsjednika Pikado kluba invalida Hvidra-Brod Petra Bubala,predsjednika Stolnoteniskog kluba invalida Bljesak Božidara Anđelića, Tenis kluba invalida Kobre Maria Sosnika,te naša dva člana Ivana (Jacka) OPAČKA iz Philadelphie SAD i Borislava Ćorluku iz Melburna Australia.Predsjednik kluba je podsjetio ukratko što se zbivalo u 2019.godini.Nakon igranja 90 dana završio je 22. Božićni rejtingirani turnir za Cro listu. Prvo mjesto je pripalo prvokategorniku ZORANU Ivanoviću ,drugi je BRANKO Pekarik i treći je bio MARIO Rajković. Nakon podjele pokala predsjednik osvrnuo se na 2019. godinu. ŠK Posavac nastupajući u seniorskoj III Hrvatskoj šahovskoj ligi istok zauzeli su četvrto mjesto.


"Nagodinu jurišamo na prvo mjesto u klub je stiglo jedno pojačanje majstorski kandidat Ivan Mihalj iz Kosovca s Cro- rejtingom 2140 bodova Fid-e 2096. Klub je od postojanja održao 373 turnira gdje je nastupalo 8.320 igrača. Financijsko stanje u oba kluba je pozitivno. Naš kadet Ivano Pejić je išao na igre Mladih u Split s voditeljom Matom Opačkom . Naši članovi kluba su nastupili u Osijeku na igrama Udruga Dragovoljaca i Veterana domovinskog rata RH ,Berislav Kodžomn i Mato Opačak zauzeli smo trinaesto. Na državnim prvenstvu invalida u Poreč su nastupili su Dragan Pavić i Mato Opačak gdje smo zauzeli drugo mjesto ekipno. I ove godine smo hodočastili po 16 puta u Međugorje i Humac. Na hodočašću je odigran 16 šahovski turnir Međugorje 2019. Pobjednik turnira je bio Miroslav Čuljak iz Starog Slatnika. Na 25 ŠNIDORU u Makarskoj nastupili su naša tri člana Ilija Garić,Petar Bubalo i Mato Opačak zauzeli smo 7 mjesto od 22 ekipe.", naglasio je predsjednik kluba.Članovi su bili u Kutini na igrama policije RH. Šahisti Udruge hrvatskih Branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije postali su Državni prvaci ekipno i pojedinačno. Našu županiju su predstavljali ; prva ploča MK Ivan Mihalj ,druga ploča MK Mato Opačak. Na Državnim igrama u šahu je nastupilo 9 ekipa. Najbolji na prvoj tabli bio je majstorski kandidat Ivan Mihalj osvojio je zlatno odličje i na drugoj tabli najbolji bio majstorski kandidat to Opačak gdje je osvojio srebren odličje . Klub se financirao od Općine Klakar i sponzora, hvala im u ime kluba.

Šahovski klub invalida Hvidra-Brod je jedan od najorganiziraniji klubova u Hrvatskoj. Klub je aktivan kroz cijelu godinu osnovan je još 2010.godine od vojnih invalida . ŠKI HVIDRA- Brod ,Sl. Brod održao je do sada 70 turnira gdje je nastupalo 1500 igrača ,u ovoj godini održali su deset turnira gdje je nastupilo186 igrača, to su turniri povodom VRA Maslenica,VRA Bljesak,Povodom dana policije B.P.Ž, povodom 3 Brigade Kune ,Dan Državnosti,povodom 108 brigade,VRA Oluja,Dan Neovisnosti, Dani sijećanja na VUKOVAR,Memorijal Zvonko Vidaković. Zahvalni su Ministarstvu branitelja RH u praćenju njihovih pilot projekata.Klub je za svoj kvalitetan rad dobio priznanje od Svjetske organizacije IPCA president  Zbigniew Pilimon i Brodsko-posavske županije. Nažalost zbog lošeg praćenja i rada u sportskom savezu Invalida B.P.Ž i grada Broda sami se snalaze i financiraju .

 

 VIŠE NA TEMU:
ŠAH
KLUB
DOMIJENAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI