SB Online

Država za projekte Hrvata izvan domovine osigurala pet milijuna kuna, prijave u tijeku

SB Online | Država za projekte Hrvata izvan domovine osigurala pet milijuna kuna, prijave u tijeku SB Online | Država za projekte Hrvata izvan domovine osigurala pet milijuna kuna, prijave u tijeku

PRIJE 2 GODINE
SIB.HR/SIB.HR
PRIKAZA: 1333

Država podupire iseljenike koji imaju spreman projekt

Kako bi se ta novčana sredstva raspodijelila, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je njihove neprofitne organizacije, fizičke pojedince čiji projekti promiču povezivanje s Hrvatima izvan Hrvatske, socijalno ugrožene povratnike i pojedince u iseljeništvu da se zaključno do 18. ožujka prijave na njegov javni poziv.

Ured je spreman financijski pomoći projekte povezivanja s iseljenim Hrvatima radi očuvanja i jačanja njihovog nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine, poticanja kulturne, obrazovne, znanstvene, sportske i gospodarske suradnje s Hrvatskom, pružanja socijalne, razvojne i humanitarne potpore ugroženim pojedincima i zajednicama iseljenih Hrvata.

Najniži iznos koji se može dobiti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, najviši 80.000 kuna. Najniži iznos jednokratne potpore ugroženim pojedincima u iseljeništvu i pojedincima povratnicima/useljenicima iz dijaspore je 2.000 kuna, a najviši 15.000 kuna.

Obrasci za prijavu dostupni su na https ://hrvatiizvanrh. gov. hr/, a sve informacije na mrežnoj stranici Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

(Izvor: SiB.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: