DRŽAVNI INSPEKTORAT UPOZORAVA: Ne kupujte obuću na ovim stranicama


(FOTO: Getty Images)

16.11.2022. | 08:56 | Andrea Lužanac
Pregleda: 1326

Danas sve više ljudi obavlja svoj shopping iz udobnosti svoje fotelje i tako vrlo često ostaju prevareni. Upravo zbog raznih prevara u kupovini na "slijepo", Državni inspektorat upozorio je potrošače da prije sklapanja ugovora na daljinu provjere naziv i sjedište trgovca, telefonski broj te adresu elektroničke pošte. Postoji rizik od ozbiljne štete prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem Internet stranica www.nikeoutlet-hrvatska.com i www.cipelehrvatska.com.Naime, Državni inspektorat proveo je istražne radnje te utvrdio kako nije poznat identitet trgovaca, odnosno nije poznato koja osoba putem navedenih internetskih stranica oglašava i prodaje proizvode.


U njihovoj obavijesti stoji kako je trgovac dužan na jasan i razumljiv način obavijestiti potrošača među ostalim o svojem nazivu i sjedištu, telefonskom broju, adresi elektroničke pošte te o drugim sredstvima mrežne komunikacije koja omogućuju pohranu vremena i komunikacije na trajnom mediju, nazivu i sjedištu trgovca u čije ime i/ili za čiji račun nastupa kao i o adresi mjesta svojeg poslovanja odnosno adresi mjesta poslovanja trgovca u čije ime i/ili za čiji račun on nastupa.

"S obzirom na sve veći broj prijava koje upućuju na sve češće povrede u digitalnom okruženju, pozivamo potrošače da prije sklapanja ugovora na daljinu provjere naziv i sjedište trgovca, telefonski broj te adresu elektroničke pošte.", istaknuli su iz Državnog inspektorata.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI