Edukativna predavanja učenicima ʺVidi i klikniʺ

FOTO: PU brodsko-posavska

27.10.2022. | 20:16 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 1216

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška u suradnji sa HAK-om Nova Gradiška, dana 24. i 25. listopada, održali su edukativno predavanje pod nazivom „Vidi i klikni“ učenicima prvih razreda Osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj“ u Novoj Gradiški te Osnovne škole „Matija Gubec“ u Cerniku.

Edukacije na temu poznavanja prometnih propisa, provedene su u nastavku promicanja poželjnog ponašanja u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama, a posebice djece. Prilagođene su uzrastu djece, koji su usvajali što više informacija o tome kakve ih opasnosti očekuju prilikom dolaska i odlaska iz škole i u školu.

Isto tako učenicima je kroz igraonicu skrenuta pozornost kako se trebaju ponašati u prometu u ulozi pješaka ili putnika prilikom prijevoza u osobnom automobilu (gdje trebaju sjediti u automobilu, na koji način ispravno koristiti sigurnosni pojas i zašto je to ispravno i važno itd.).


Učenici su iskazali veliki interes te aktivno sudjelovali u zanimljivim edukativnim radionicama nakon kojih su im podijeljeni prigodni pokloni (bojanke, slikovnice, privjesci).


VIŠE NA TEMU:
POLICIJA
HAK
ŠKOLA
EDUKACIJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI