SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

GRAD SLAVONSKI BROD: Osiguravamo jednak početak za svu novorođenčad

SB Online | GRAD SLAVONSKI BROD: Osiguravamo jednak početak za svu novorođenčad SB Online | GRAD SLAVONSKI BROD: Osiguravamo jednak početak za svu novorođenčad
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Svjesni kako je ulaganje u djecu ujedno ulaganje u budućnost, u Gradu Slavonskom Brodu, Gradu - prijatelju djece, posebnu pažnju posvećujemo našim najmlađim sugrađanima. Tako već i prije njihova rođenja nastojimo biti podrška mladim obiteljima kako bismo pomogli osigurati jednake uvjeta za svu brodsku novorođenčad, bez obzira na financijske mogućnosti u obitelji.Jedini smo grad u Hrvatskoj koji daruje vrijednu opremu za svu prvorođenu djecu u vrijednosti od 5.000 kuna, a koju nasljeđuje svako sljedeće rođeno dijete. Oprema se sastoji od krevetića, higijenskih, kozmetičkih i tekstilnih proizvoda, čime je roditeljima omogućeno sve što je potrebno za kvalitetan početak prilikom dolaska novog člana u obitelj.

Osim pomoći u opremi za prvorođeno dijete, Grad Slavonski Brod isplaćuje i jednokratnu novčanu naknadu za svu novorođenčad koja je 2018. godine uvećana te danas iznosi 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 za treće i svako sljedeće dijete roditelja koji podnese zahtjev. Dodatno, sva djeca rođena u tekućoj godini primaju i božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Svake godine Slavonski Brod bilježi povećanje broja rođene djece, što potvrđuje podatak da je u 2020. godini rođeno čak 21 dijete više u odnosu na 2019. godinu. Ovakav trend nas posebno veseli jer potvrđuje da sredstva usmjerena u demografske mjere itekako imaju smisla.

S obzirom na do sada ostvarene rezultate te činjenice da građani prepoznaju vrijednost ovih mjera, nastavljamo biti podrška svim mladim obiteljima s područja Slavonskog Broda i u budućnosti.

Izvor: Grad Slavonski Brod

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo