SB Online

Pokrenut postupak protiv HDZ-ovog načelnika

PRIJE 6 MJESECI
REDAKCIJA SBONLINE
PRIKAZA: 13023

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Pokrenut postupak protiv HDZ-ovog načelnika SB Online | Pokrenut postupak protiv HDZ-ovog načelnika

PRIJE 6 MJESECI
REDAKCIJA SBONLINE
PRIKAZA: 13023

Kako je SBOnline uprvo doznao Povijerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svojoj 3. sjednici pokrenulo je postupak protiv načelnika Općine Velike Kopanice Ivana Meteša zbog moguće povrede članka 8. i 9. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

"Moguća povreda proizlazi iz propusta dužnosnika da po pisanom pozivu Povjerenstva u danom roku priloži odgovarajuće dokaze potrebne za usklađivanje prijavljene imovine u izvješću o imovinskom stanju dužnosnika i to izvješću podnesenom 03. siječnja 2019.g., izvješću podnesenom 29. travnja 2019.g. i izvješću podnesenom 21. lipnja 2021.g. s imovinom utvrđenom u postupku provjere na temelju podataka pribavljenih od nadležnih tijela, u dijelu izvješća „subvencije/donacije/poticaji“", kazali su nam iz Povijerenstva.

Dodali su i kako je Meteš pozvan da u roku od 15 dana od dana primitka odluke dostavi Povjerenstvu očitovanje na razloge pokretanja postupka kao i na ostale navode iz obrazloženja odluke.

Pogledamo li u imovinsku karticu načelnika Meteša vidljivo je kako je u 2023. dva puta podnio izvješće o svojoj imovini. Prvi puta 5.1.2023. godine, te je tu upisano da prima poticaj (potpora) poljoprivrednoj ili drugoj djelatnosti od APPRRR na godišnjoj razini u iznosu od 19.908,42 eura. Drugi put jepodnio imovinsku karticu 28.2.2023 te je tu upisano da prima poticaj (potpora) poljoprivrednoj ili drugoj djelatnosti od APPRRR na godišnjoj razini u iznosu od 30.000,00 eura.

Načelnik sam se javio, detalje pogledajte OVDJE


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.