SB Online

Hoće li cijene goriva i plina rasti u Hrvatskoj zbog eskalacije u Ukrajini? Evo što kaže Ćorić...

SB Online | Hoće li cijene goriva i plina rasti u Hrvatskoj zbog eskalacije u Ukrajini? Evo što kaže Ćorić... SB Online | Hoće li cijene goriva i plina rasti u Hrvatskoj zbog eskalacije u Ukrajini? Evo što kaže Ćorić...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Posljednjih dana vodi se rat između Rusije i Ukrajine, a Hrvati strahuju od velikog skoka cijena plina i goriva. Ipak, prema riječima ministra Ćorića, nema mjesta strahu od dodatnog poskupljenja plina i goriva.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana misnistar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je kako cijene plina i baznih goriva u Hrvatskoj neće rasti unatoč ratnom stanju u Ukrajini te da ne očekuje probleme s opskrbom energentima.

"Realno je da cijene goriva na tržištu mogu rasti s obzirom na eskalaciju krize, odnosno rusku agresiju na Ukrajinu, što ukazuje na to da je potez vlade za zamrzavanje cijena baznih goriva eurodizel i eurosuper bio dobar potez i da smo time omogućili građanima opskrbu po nižim cijenama", kazao je Ćorić u Dnevniku RTL-a.

Istaknuo je kak opskrbljivači energentima mogu ići s korekcijama premium i aditiviranih goriva, ali bazna će ostati na postojećim cijenama. Nadodaje da ako i bude problema s opskrbom, vlada ima adute poput aktivacija zaliha kojih Hrvatska ima za nekoliko mjeseci.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: