SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hrvat prošetao trgovinom u Berlinu i snimio cijene pojedinih proizvoda: ’I onda me pitaju zašto živim tamo’

SB Online | Hrvat prošetao trgovinom u Berlinu i snimio cijene pojedinih proizvoda: ’I onda me pitaju zašto živim tamo’ SB Online | Hrvat prošetao trgovinom u Berlinu i snimio cijene pojedinih proizvoda: ’I onda me pitaju zašto živim tamo’

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Net.hr/Net.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Istina, tiktoker Andro je neke od tih proizvoda zatekao na popustima, ali postoje akcije i kod nas.

Kada su nam političari svojedobno obećavali da ćemo jednoga dana živjeti kao u Njemačkoj (ili čak Švicarskoj), priželjkivali smo malo drugačiji scenarij, no dobro. Nećemo sada biti sitničavi. Uostalom, nisu nas slagali, samo je šteta što smo tu Njemačku dosegnuli prema cijenama u trgovinama, ali i ne prema primanjima.

Svoj doprinos temi u nedjelju je dao i tiktoker Andro, koji je u nekom od trgovačkih centara u Berlinu pronašao pojedine popularne proizvode po cijenama kakve naši trgovački lanci uglavnom ne više nude.

"Eh, da su samo u pitanju Milka i Nutella. Kada se navikneš na plaću od 2500 eura, nema nazad. Kada dođem u Hrvatsku i vidim cijene hrane i robe, zgražam se budući da mi na pamet padne kakve su plaće", prokomentirao je snimku jedan od korisnika Reddita, dok se drugi na to nadovezao riječima:

"Imamo visoke cijene, ali zato su nam plaće niske".

Naravno, nije sve u Njemačkoj jeftinije nego kod nas, cijene nekoliko proizvoda nisu dovoljne da bismo sagledali kompletnu sliku, ali da potrošačka košarica u Hrvatskoj izaziva sve veću patnju, i to je neosporno.

(Izvor: net.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: