Hrvati među najgorima u EU po plaćanju računa


(FOTO: kutina.in)

22.1.2020. | 16:44 | Andrea Staklarević
IZVOR: Index.hr
Pregleda: 818

Sve veći je broj kućanstava koji ne mogu platiti račune za komunalne usluge poput potrošnje vode, plina ili električne energije na vrijeme, a među njima je čak 17,5% hrvatskih kućanstava i tim brojem smo čak na trećem mjestu među zemljama članicama Europske unije.

Najlošija situacija po plaćanju računa je u Grčkoj, gdje više od trećine kućanstava kasni s plaćanjima, njih čak 35,6%. Na drugom mjestu po kašnjenju s plaćanjima je Bugarska, u kojoj 30,1 posto kućanstava ne može platiti račune na vrijeme.

Kada govorimo o neredovnom plaćanju računa, trebamo spomenuti da su Nijemci i Česi daleko drugačiji od nas. Na razini EU 6,6% kućanstava ne plaća račune na vrijeme, dok su s druge strane najuredniji s plaćanjem Nizozemci, gdje samo 1,5 posto kućanstava kasni s plaćanjima.


Nakon Nizozemaca tu su i Česi gdje 2,1% kućanstava ne može platiti račune na vrijeme , zatim Švedska sa 2,2% i Austrija s 2,4%.

(IZVOR: www.index.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI