SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hrvatske željeznice traže tvrtku za vođenje vagon-restorana

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Poslovni.hr/Poslovni.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Hrvatske željeznice traže tvrtku za vođenje vagon-restorana SB Online | Hrvatske željeznice traže tvrtku za vođenje vagon-restorana

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Poslovni.hr/Poslovni.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U HŽ PP-u nije se moglo doznati tko su bili raniji vanjski partneri, a ni otvaranje ponuda neće biti javno.

Iako je broj putnika na hrvatskim prugama, ako izuzmemo prigradski prijevoz u Zagrebu, uglavnom simboličan, i dalje se u ponekom vlaku može pronaći i vagon-restoran.

Mali broj putnika, loše pruge i brzine vlakova koje su manje nego prije 50-ak godina, sveli su i taj “putnički luksuz” na svega dva restorana na kotačima, a za koja su Hrvatske željeznice – Putnički prijevoz (HŽPP) upravo jučer raspisale javni natječaj.

HŽ prestao 2013.
Naime, kako nam kažu u HŽ Putničkom prijevozu, nakon što je 2013. godine prestalo postojati poduzeće Željezničko ugostiteljstvo koje je u sklopu HŽ-ova sustava pružalo ugostiteljsku uslugu u vagon-restoranima, HŽ Putnički prijevoz navedenu uslugu u vagon-restoranima pruža u suradnji s poslovnim partnerima.

Tko su bili raniji partneri, iz HŽ PP-a nije se moglo doznati. “U aktivnom vagonskom parku su dva vagon-restorana. U planu je da vagon-restorani budu uvršteni u sastav vlakova na relaciji Zagreb – Vinkovci ili drugih vlakova na duljim relacijama.

Tijekom ovogodišnje ljetne sezone ugostiteljska usluga u vagon-restoranima pružana je u sezonskim vlakovima na relaciji Osijek – Split – Osijek.

Putnici su bili zadovoljni pruženom uslugom. Ponuda u vagon-restoranima uključuje tople i hladne napitke, bezalkoholna i alkoholna pića, slatkiše, sendviče i druge obroke”, kazali su nam iz HŽ PP-a kojem je na čelu predsjednik Uprave Damir Rubčić.

Kako stoji u uvjetima natječaja koji je objavljen na stranicama same tvrtke, ponuditelj može uzeti u zakup jedan ili oba vagon-restorana, ali ponudu daje za svaki vagon-restoran pojedinačno.

Prostor i oprema u vagon-restoranu sastoji se od: prostora za pripremanje hrane i toplih/hladnih napitaka opremljenim kuhinjskim aparatima i hladnjacima, prostora za posluživanje hrane i toplih/hladnih napitaka te sanitarnog čvora.

Kako su i u HŽ PP-u svjesni malobrojnosti putnika u njihovim vlakovima, cijena najma neće biti fiksna već se zakupnina definira kao udio u ostvarenom prihodu za vrijeme trajanja ugovora. Minimalni iznos koji ponuditelj može ponuditi je dva posto ostvarenog mjesečnog prihoda od prodaje, od prvog do zadnjeg dana u kalendarskom mjesecu.

Ugovor do kraja 2023.
Kriterij za odabir ponude koja će biti prihvaćena je ona s najvišim ponuđenim udjelom, postotkom, u realiziranom mjesečnom prihodu od prodaje u jednom vagon-restoranu, za cijelo vrijeme trajanja ugovora. Ugovor će se zaključiti do 10. prosinca 2023. odnosno do kraja valjanosti voznog reda 2022/23.

Ponuditelj je obvezan uz ponudu priložiti jamstvo za ozbiljnost ponude u apsolutnom iznosu od 5000 kuna s rokom važenja koji ne smije biti kraći od roka valjanosti ponude, kao jamstvo za slučaj odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, odnosno dostavljanja neistinitih ili neodgovarajućih dokaza o sposobnosti, odbijanja potpisivanja ugovora odnosno nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora.

Ponude se moraju dostaviti do 12. studenog 2022. godine do 14 sati. Iz HŽ PP-a navode da otvaranje ponuda neće biti javno, a zapisnik o pristiglim ponudama može na zahtjev biti dostavljen ponuditeljima.

(Izvor: Poslovni.hr)Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: