I oni žele svoj dom

FOTO: I.S.

1.7.2020. | 09:02 | Igor Safundžić
Pregleda: 1776

Plavo polje je jedno od najstarijih naselja u Slavonskom Brodu. Mjesni odbor ima tri naselja: Plavo polje, Slavonija I te  Trg pobjede.

Mjesni odbor ima sve: školu, vrtić, dom zdravlja, ljekarne sve osim mjesnog doma. Dom je tu ali u domu "stanuje" udruga ratnih invalida Hvidra. Upravo zahvaljujući njima dom je obnovljen i svakodnevno se koristi.

Zar se svih ovih godina od završetka rata nije mogao naći jedan kutak u gradu gdje bi se napravio jedan dom za ljude koji su to svojim zalaganjem u ratu i zaslužili? Zar se nije svih ovih godina moglo naći novaca za to? Bar danas nije teško doći do novaca iz fondova EU. Naravno nitko te ljude ne tjera van, trebaju mjerodavni ratnim invalidima napraviti novi dom a plavopoljcima koji su odvajali novce od svoje plaće i gradili ga svojim rukama vratiti njihov dom.


U Slavonsko Brodu u zadnjih nekoliko godina grade se domovi po drugim mjesnim odborima iako su domovi postojali. Svi mjesni odbori u gradu bi trebali imati iste ili slične uvjete, to može samo koristiti i građanima a i gradu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI