SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Istraživački centar predviđa da će u Hrvatskoj do kraja rujna od koronavirusa umrijeti preko 1000 ljudi

SB Online | Istraživački centar predviđa da će u Hrvatskoj do kraja rujna od koronavirusa umrijeti preko 1000 ljudi SB Online | Istraživački centar predviđa da će u Hrvatskoj do kraja rujna od koronavirusa umrijeti preko 1000 ljudi

PRIJE 4 GODINE
TEKST: index.hr/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Neovisni zdravstveni istraživački centar na Sveučilištu Washington, Institut za zdravstvenu metriku i evaluaciju (IHME), objavio je na svojoj mrežnoj stranici nove procjene o broju umrlih od koronavirusa u Hrvatskoj koji bi uskoro mogao premašiti i zastrašujuću brojku 1000.

IHME predstavlja interaktivne grafikone koji prikazuju trenutnu situaciju s brojem mrtvih od koronavirusa i, što je još značajnije, procjene kako bi se stopa smrtnosti mogla kretati u budućnosti, odnosno tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Danas su stručnjaci sa Sveučilišta Washington objavili nove, ažurirane podatke za našu zemlju koji sežu do listopada i koji prikazuju mnogo tegobniji scenarij.

Prema ažuriranim predviđanjima, u Hrvatskoj će do kraja kolovoza biti više od 600 umrlih od koronavirusa, a do početka listopada više od 1400. Procjene su blaže jedino u slučaju da svi nosimo zaštitne maske - tada bismo krajem rujna mogli imati oko 270 smrtnih slučajeva.

Grafikoni prikazuju da bi dnevni broj umrlih u Hrvatskoj mogao potencijalno značajno skočiti početkom kolovoza s jedne na sedam žrtava dnevno. Krajem rujna, moglo bi nas čekati 25 dnevnih smrtnih slučajeva od covida-19 i moglo bi nam biti potrebno 240 slobodnih respiratora.

izvor: www.index.hr

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo