NASLOVNADRUŠTVO

Javio se Javorko. Kaže da prima naknadu za svoj rad

22.4.2022. 19:42 | Luka Safundžić PREGLEDA: 1676

Objavili smo jutros tekst o predsjedniku Upravnog vijeća slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb, nedugo nakon objave teksta na službeni mail redakcije stigla je i njegova reakcija.
 
Podsjetimo, u jutrošnjem tekstu kojeg možete pročitati OVDJE, namjera nam je bila samo pokazati kako se odnosi čovjek koji je šef ravnateljici slavonskobrodskog centra prema ljudima koji izražavaju javno svoje mišljenje, a najgore je što  je njega postavilo resorno Ministarstvo. 

Sporna mu je fotografija
 
"Poštovani dana 22.04.2022. Vaš novinar objavio je moju zaštićenu privatnu fotografiju i to ne u originalu već ju je modificirao prema svojim nahođenju i to bez pristanka vlasnika. Pregledom moje stranice na Facebook vidjet ćete da postoji objava da je to zabranjeno bez mojeg odobrenja", kazao je Novak.
 
Te dodaje: "Uz navedeno nikada Vaš novinar koji kao istražuje rad Centra za socijalnu skrb i rad ravnateljice, nije došao po drugo mišljenje i nije provjerio podatke koje objavljuje, već je objavio neistine kako za rad Centra, ravnateljice, ali i mene osobno".

Imao je potrebu istaknuti koliko novaca prima
 
"Moram istaći da sam ja imenovan na taj položaj i da me se može razriješiti kada to tijelo koje me imenovalo odluči. Nadalje za to mjesto se ne prima mjesečna novčana naknadu za rad, već naknada od 280,00 Kn po održanom sastanku vijeća. Članci objavljeni su protivni zakonu o zaštiti osobnih podataka i objava istih bez osobne suglasnosti su protivni zakonu".
 
Razočaran je radom novinara
 
"Moram istaći da sam osobno razočaran s radom Vašeg novinara, jer da je pravi novinar i bavi se istražnim novinarstvom onda bi morao tražiti i mišljenje druge strane , a ne baviti se senzacionalističkim novinarstvom utemeljenom na neistinama ili poluistinama. Rad u navedenoj ustanovi je težak, zahtjevan i stalno je na udaru javnosti, a da sa druge strane nema dovoljnu novčanu i drugu podršku politike. Danas ne brine društvo što u našoj županiji nema slobodnog mjesta za smještaj djeteta, nema slobodnog udomitelja, mjesta u domu. O toj temi i kako radi i u kakvim uvjetima Centar to novinare ne brine, već koliku imovinu ima ravnateljica. 
 
Znači ako je siromašna onda je prihvatljiva za društvo. Pljuvanje po radu i uspjesima Centra trebalo bi biti argumentirano, a ne pisanjem neprovjerenih i lažnih činjenica. Izgleda da jedini pravi način da se uvede neki red u rad novinara je pokretanje sudskog postupka i traženje naknade štete od iste ustanove i osobe novinara, a to je zbilja žalosno", kazao je u svom obraćanju nama Javorko Novak.

Komentar Luke Safundžića - SBOnline
 
Da, uzeo sam fotografiju s Facebooka. Za one koji ne znaju na Facebooku postoji opcija (ne)sakriti svoj profil. Profil Javorka Novaka nije sakriven, dakle javan je a kao dokaz tomu je da sam ja spornu fotografiju bez problema ʼskinuoʼ i objavio. Nisam imao potrebe pitati gosp. Novaka za  stav jer nije ni bio tema mog članka. 


On se sam predstavio u komentarima (na našem Facebook-u) koji su izazvali žestoku reakciju čitatelja. Podsjećam, inspiracija za moje članke dolazi mi iz nalaza Ministarstva koji je dostupan zainteresiranoj javnosti. On sam po sebi govor o ʼodličnom raduʼ (kako u jednom komentaru kaže Novak) Centra. 

U Centru rade zaposlenici čiji posao izuzetno cijenim i nikako propuste ravnateljice ne dovodim  u vezu s radom zaposlenika Centra. Zaključit ću ovaj tekst sljedećim riječima, gospodine Javorko da, brine nas što u našoj županiji nema slobodnog mjesta za smještaj djeteta, i da nema slobodnog udomitelja i mjesta u domu, ali  niste nas upoznali s informacijama što ste poduzeli kao predsjednik Upravnog vijeća po tom pitanju i zašto korisnici nemaju kvalitetan smještaj i skrb? To ne govorim samo ja, nego i korisnici usluga CZSS Slavonski Brod, a sada su to krenuli javno govoriti i u komentarima mojih tekstova.

I na kraju kad si već dozvoljavate komentirati moj rad, moram Vam reći da ni ja nisam zadovoljan s Vašim radom.Tagovi: javorko novak, upravno vijeće, centar, socijalna skrb, Sl. Brod, ministarstvo

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

SLAVONSKI BROD VRIJEME

ČITAJTE NA SBonline

.

ZANIMLJIV PRIZOR: Večeras na Korzu reagirala policija!

.

Ako Vlada ne intervenira ovo su moguće nove cijene benzina od utorka

.

Plaćanje na ruke otišlo u povijest: Policija putem POS uređaja naplatila 81.200 kuna kazni

.

Istječe moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima

.

SLUŽBENO JE: Građani imaju vodu!

.

Pokupe doznake pa odu na plažu ili teretanu. Kako se poslodavci i država bore s lažnim bolovanjima?

.

Ova će tvrtka u Hrvatskoj zbog inflacije radnicima svaki mjesec korigirati primanja

.

Ministarstva ne mogu naći zaposlenike ni za mjesta s početnom plaćom od 8000 kn

.

Radite li ove pogreške pri punjenju mobitela? Skraćujete mu vijek trajanja

.

RADOVI SU TRAJALI CIJELU NOĆ: Evo što se trenutno radi

.

Pravilnik bludništva u Brodu na Savi članak 1 i 2

.

Dnevnik bolesnika: Početak

.

Nastavlja se sunčano i toplo vrijeme

.

Slavonka Valentina Pop izrađuje samoodržive biljne terarije: ʺTo su biljni kućni ljubimciʺ

.

Država će učiteljima omogućiti rad do pola radnog vremena nakon 65. godine?

.

Opačak-Bilić traži sastanak s ministrom. Evo što je povod

.

GRAĐANI NA CISTERNAMA: Doznali smo što je uzrok kvara

.

BROJNI GRAĐANI NEMAJU VODE: Evo gdje su cisterne s pitkom vodom

.

Porazni rezultati: Pogledajte koliko Hrvata vozi vlakom

.

ISTRAŽIVANJE: Evo kome Hrvati najviše vjeruju

.

Opet slušamo o 200 milijuna kuna potpore za umjetno gnojivo - je li itko dobio novac?

.

Nakon kratkog osvježenja i danas sunčani i vruće

.

OVO SU NJIHOVA IMENA: Pogledajte tko su pobjednici ovogodišnje Fišijade

.

I HDS-ovci na Fišijadi

.

FIŠIJADA SL. BROD: Stotine ljudi na Poloju

.

SKRIVA LI ŽUPANIJA ODGOVOR NAMJERNO? Bahatost je ogledalo kriminalne organizacije

.

Danas i do 37°C! Sutra promjena

.

ZANIMLJIVA PRESUDA: Sud mladiću u Slavoniji zabranio pristup autobusnom kolodvoru na devet mjeseci

.

STIŽE NOVI UDAR NA DŽEPOVE GRAĐANA: Ako Vlada ne intervenira, od utorka će gorivo drastično poskupjeti

.

RADOST NA LICIMA: Grad izazvao osmijeh kod pet mladih obitelji, evo detalja

FOTONALAZ

Tko je brodska ʼcura za udajuʼ?