Javio se Javorko. Kaže da prima naknadu za svoj rad

FOTO: Facebook/Društvene mreže

22.4.2022. | 19:42 | Luka Safundžić
Pregleda: 2107

Objavili smo jutros tekst o predsjedniku Upravnog vijeća slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb, nedugo nakon objave teksta na službeni mail redakcije stigla je i njegova reakcija.
 
Podsjetimo, u jutrošnjem tekstu kojeg možete pročitati OVDJE, namjera nam je bila samo pokazati kako se odnosi čovjek koji je šef ravnateljici slavonskobrodskog centra prema ljudima koji izražavaju javno svoje mišljenje, a najgore je što  je njega postavilo resorno Ministarstvo. 

Sporna mu je fotografija
 
"Poštovani dana 22.04.2022. Vaš novinar objavio je moju zaštićenu privatnu fotografiju i to ne u originalu već ju je modificirao prema svojim nahođenju i to bez pristanka vlasnika. Pregledom moje stranice na Facebook vidjet ćete da postoji objava da je to zabranjeno bez mojeg odobrenja", kazao je Novak.
 
Te dodaje: "Uz navedeno nikada Vaš novinar koji kao istražuje rad Centra za socijalnu skrb i rad ravnateljice, nije došao po drugo mišljenje i nije provjerio podatke koje objavljuje, već je objavio neistine kako za rad Centra, ravnateljice, ali i mene osobno".

Imao je potrebu istaknuti koliko novaca prima
 
"Moram istaći da sam ja imenovan na taj položaj i da me se može razriješiti kada to tijelo koje me imenovalo odluči. Nadalje za to mjesto se ne prima mjesečna novčana naknadu za rad, već naknada od 280,00 Kn po održanom sastanku vijeća. Članci objavljeni su protivni zakonu o zaštiti osobnih podataka i objava istih bez osobne suglasnosti su protivni zakonu".
 
Razočaran je radom novinara
 
"Moram istaći da sam osobno razočaran s radom Vašeg novinara, jer da je pravi novinar i bavi se istražnim novinarstvom onda bi morao tražiti i mišljenje druge strane , a ne baviti se senzacionalističkim novinarstvom utemeljenom na neistinama ili poluistinama. Rad u navedenoj ustanovi je težak, zahtjevan i stalno je na udaru javnosti, a da sa druge strane nema dovoljnu novčanu i drugu podršku politike. Danas ne brine društvo što u našoj županiji nema slobodnog mjesta za smještaj djeteta, nema slobodnog udomitelja, mjesta u domu. O toj temi i kako radi i u kakvim uvjetima Centar to novinare ne brine, već koliku imovinu ima ravnateljica. 
 
Znači ako je siromašna onda je prihvatljiva za društvo. Pljuvanje po radu i uspjesima Centra trebalo bi biti argumentirano, a ne pisanjem neprovjerenih i lažnih činjenica. Izgleda da jedini pravi način da se uvede neki red u rad novinara je pokretanje sudskog postupka i traženje naknade štete od iste ustanove i osobe novinara, a to je zbilja žalosno", kazao je u svom obraćanju nama Javorko Novak.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI