Jedan župnik se na genijalan način dosjetio kako na Cvjetnicu blagsloviti župljane

FOTO: screenshot

6.4.2020. | 20:57 | M.B.
IZVOR: FB
Pregleda: 1664

Jučer se slavila Cvjetnica, blagdan je to kojim Katolici ulaze u Veliki tjedan. Kako zbog situacije s koronavirusom vjernici više ne smiju odlaziti na svete mise te jučer nisu mogli blagosloviti grančice, jedan se župnik dosjetio kako da svojim župljanima ipak to priušti.

Naime, Facebookom se proširio video u kojem župnik sjedi u otvorenom kamionetu i dok prolazi kroz međimurska mjesta, blagoslivlja grančice vjernika koji stoji ispred svojih kuća.
Kako bi sve bilo regularno i ispoštovale se mjere Stožera, župnik je zamolio vjernike da ne izlaze iz svojih dvorišta i tako ne dolaze ni s kim u kontakt.

Moramo priznati da je ovo genijalan način da vjernici ipak osjete duh Uskrsa te da bar na neki način ispoštuju tradiciju. Ovakvo nešto ne bi bila loša ideja za Veliku subotu kada vjernici inače nose hranu na posvetu, s ove godine će to biti nemoguće zbog situacije u kojoj se nalazimo.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI