SB Online

Još jedan uspjeh brodske policije: Objavili detalje akcije

PRIJE 4 MJESECA
PU BRODSKO-POSAVSKE
PRIKAZA: 3695

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Još jedan uspjeh brodske policije: Objavili detalje akcije SB Online | Još jedan uspjeh brodske policije: Objavili detalje akcije

PRIJE 4 MJESECA
PU BRODSKO-POSAVSKE
PRIKAZA: 3695

Policijski službenici su jučer osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a nakon čega je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji mu je odredio istražni zatvor

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 26. svibnja, u 23.15 sati, u Slobodnici, zaustavili su i kontrolirali osobni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine). U unutrašnjosti vozila (u prtljažniku i putnom prostoru) se nalazilo 12 osoba (tri muškarca i 9 žena), koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Prilikom zaustavljanja na parkiralištu, vozač osobnog automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhitili zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak po prethodnom dogovoru i uputama sa nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine, a s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, u automobil preuzeo strane državljane (državljane Narodne Republike Kine), koji su nezakonito preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku te je iste namjeravao prevesti do Zagreba.

Policijski službenici su jučer osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a nakon čega je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu, koji je 33-godišnjaku odredio istražni zatvor, te je isti u 18.40 sati predan u zatvor u Požegi.

Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo