Koliko dugo ćemo još piti domaće mlijeko? Broj proizvođača pao je ispod 3000

FOTO: istockphoto

3.2.2023. | 21:26 | Poslovni.hr
IZVOR: Poslovni.hr
Pregleda: 425

Prihodi na farmama su jako mali, a proizvođači su zbog neisplativosti prešli u druge proizvodnje.

Odbor za mljekarstvo Hrvatske poljoprivredne komore održao je u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine svoju sjednicu na kojoj su prisutni bili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

“Trend proizvodnje mlijeka i dalje je negativan i svake godine sve više pada. Prihodi na farmama su jako mali, a proizvođači su zbog neisplativosti prešli u druge proizvodnje. Broj proizvođača mlijeka je pao ispod 3000 što je zabrinjavajuće, a na žalost ta će brojka još više padati. Cijena mlijeka u zadnja tri mjeseca je u porastu i Odbor se nada kako će se taj trend nastaviti. Kada je riječ o ulaznim troškovima za proizvodnju, nažalost oni i dalje rastu i izuzetno su veliki, dok se cijene žitarica i dalje ne smanjuju”, izjavio je nakon sjednici predsjednik Odbora za mljekarstvo Igor Rešetar.


Glavna tema sastanka bilo je stanje u sektoru, a razgovaralo se i o svim mjerama za mljekarski sektor, kao i prijedlogu izrade kalkulacije za proizvodnju mlijeka kod proizvođača.

(Izvor: Poslovni.hr)
VIŠE NA TEMU:
MLIJEKO
DOMAĆE
PROIZVODNJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI