SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Koliko se zarađuje u EU? Hrvatska pri dnu liste, a ovoj zemlji se najbolje zarađuje

SB Online | Koliko se zarađuje u EU? Hrvatska pri dnu liste, a ovoj zemlji se najbolje zarađuje SB Online | Koliko se zarađuje u EU? Hrvatska pri dnu liste, a ovoj zemlji se najbolje zarađuje

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Danas.hr/Danas.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Hrvatskoj je spomenuta cijena radnog sata 2,5 puta niža od prosjeka Europske Unije. Na vrhu tog popisa su Luksemburg, Danska, Belgija i Francuska

Već smo naviknuti da Hrvati govore kako je puno lakše zaraditi za život vani u inozemstvu nego li 'kod kuće'.

Brojni su svoju sreću probali potražiti u zemljama poput Njemačke, Austrije, Irske jer ipak iako su troškovi života tamo možda skuplji, ali je i cijena radnog sata puno veća.

Prema podacima Eurostata za prošlu godinu, Hrvatska je na četvrtom mjestu, ali od kraja, po prosječnoj cijeni radnog sata u EU. Iza nas su samo susjedi Mađari te Rumunjska i Bugarska.

U Hrvatskoj je spomenuta cijena radnog sata 2,5 puta niža od prosjeka Europske Unije. Na vrhu tog popisa su Luksemburg, Danska, Belgija i Francuska.

Ipak, najviše se volimo uspoređivati sa susjedima pa je Slovenija nešto ispod prosjeka, ali i dalje za više od deset mjesta iznad nas.

Što se tiče porasta cijene radnog sata od 2021. do 2022. godine, u Hrvatskoj je ona porasla za osam posto, a najviše je rasla u Bugarskoj, za 15 posto.

(Izvor: Danas.hr)

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: