SB Online

Komentar: Što se događa s rasipanjem HDZ-ovaca u Slavoniji?

PRIJE 3 GODINE
ANTE MANDARIĆ
PRIKAZA: 1308

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Komentar: Što se događa s rasipanjem HDZ-ovaca u Slavoniji? SB Online | Komentar: Što se događa s rasipanjem HDZ-ovaca u Slavoniji?

PRIJE 3 GODINE
ANTE MANDARIĆ
PRIKAZA: 1308

Ovih dana svjedoci smo rasipanju HDZ-a u Slavoniji.

Nakon što je stranku napustilo nekoliko ključnih ljudi u Vukovarsko-srijemskog županiji, uključujući zamjenika župana Josipa Dabru, a koji je iznio teške optužbe na račun Tomislava Čuljka, HDZ je doživio novi udar u Virovitičko-podravskoj županiji.

Tamo je, kako je javio N1, stranku napustio HDZ-ov zamjenik župana Darko Žužak. On je prije nekoliko dana o tome putem dopisa obavijestio predsjednika županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josipa Đakića i HDZ-ov gradski odbor Orahovice. – navodi Telegram.hr

Odlazi jer gubi mjesto zamjenika župana?

Kako je naveo u dopisu, iz HDZ-a izlazi iz osobnih razloga. Informaciju je za N1 potvrdio HDZ-ov župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, dok Žužak odbija pozive.

N1 doznaje da vrh županijskog HDZ-a pokušava razgovarati s dožupanom kako bi povukao svoj dopis. Prema neslužbenim informacijama, Žužak je navodno nezadovoljan time što na budućim lokalnim izborima zbog izmjena zakona ne bi bilo mjesta za dva dožupana što bi značilo da za njega u tim dogovorima nema mjesta za još jedan mandat.

Kakva je situacija u HDZ-u u ostalim županijama?

Nakon turbulentnih situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji i „sukoba“ između župana osječko-baranjskog Ivana Anušića, a koji je rekao predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i aktualnom ministru Mariu Banožiću kako bi mu pametnije bilo da se više bavi svojom županijom jer je očito u problemu, loptica je prebačena u Virovitičko-podravsku županiju.

Naime, prema svemu sudeći situacija ni tamo nije idealna, a pitanje je, je li to posljednji izlazak neke visokopozicionirane osobe iz HDZ-a u Virovitičko-podravskoj županiji, a što će vrijeme pokazati.

Što se tiče Brodsko-posavske županije, pisali smo o aktualnostima kontaktiravši predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije Peru Ćosića. „To su njihove stvari koje će vjerujem uspješno riješiti", odgovorio je kratko predsjednik brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić.

Također, upitali smo Ćosića imali kakvih naznaka o prebjezima u HDZ-u Brodsko-posavske županije ili je sve pod kontrolom? "Meni nije poznato ništa, koliko znam nema. Velika smo stranka, situacije su moguće i dolaska i odlaska, ali ništa značajno i ništa bitno za stranku", odgovorio je na pitanje Ćosić.

U Požeško-slavonskoj županiji uvijek je veselo, tako je jučer održana posljednja radna Županijska skupština na kojoj su na prijedlog kluba zastupnika HDZ/HDSSB/HSLS/HSU i HSS, s dnevnog reda skinuti prijedlozi Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije o davanju u zakup poslovnog prostora Ivani Botički, dr. dent. spec. oralne kirurgije te Ani Bogović Lucić, dr. med. spec. Ortodoncije, a koja je inače snaha bivšeg šefa HDZ-a Požeško-slavonske županije i saborskog zastupnika Franje Lucića.

Na sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije nije se pojavila kandidatkinja HDZ-a za Požeško-slavonsku županiju Antonija Jozić, a koja je trenutno zamjenica predsjednice Županijske skupštine te samim time nije niti glasala o skidanju navedene točke dnevnog reda.

Poznato je kako je u vrlo bliskim odnosima s Franjom Lucićem, a upravo je nećakinja Lucićeve supruge kandidatkinja za nasljednicu Antonije Jozić na čelu Grada Pleternice. Je li Antonija Jozić slučajno izbjegla sudjelovanje na sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije ili ne, vrijeme će pokazati.

Što se događa s rasipanjem HDZ-a u Slavoniji?

Brojni izlasci i sukobi članova HDZ-a unutar slavonskih županija jasno govori kako nešto nije u redu koliko se god neki trudili to zataškati.

U obzir je bitno uzeti kako su Lokalni izbori pred vratima, a dio onih koji napuštaju stranku ili rade sukobe su nezadovoljni svojim položajem u stranci.  Dio njih možda opravdano, a dio ne?

Svakim istupom dijela članova iz HDZ-a stranci se nanosi svojevrsna šteta, a pravo pitanje je može li takva šteta ugroziti vlast u tradicionalno HDZ-ovim županijama?

Izbori su pred vratima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: