Marina Opačak Bilić progovorila o majčinskoj ulozi: ’Svaki je dan nešto posebno’

Brodska saborska zastupnica danas apelirala da se čim prije izađe s mjerama pomoći ĐĐ TEP-u
(FOTO: SB Online)

14.5.2023. | 20:24 | Paulina Mirković
IZVOR: Danas.hr
Pregleda: 2580

Majke su heroine koje nas svakoga dana prate na našem životnom putu. One su naš oslonac ne samo u dobrim trenucima, nego i najbolje prijateljice u onim lošim. Svake je godine druga nedjelja u svibnju rezervirana za vječne borkinje pa se stoga obilježava i danas diljem Hrvatske.

Povodom Majčinog dana razgovarali smo sa saborskom zastupnicom Marinom Opačak Bilić koja nam je otkrila što je za nju majčinstvo, kako se snašla u toj ulozi, ali i kako podnosi odvojen život od obitelji.

Osim kuhanja ručka, ovu je nedjelju rezervirala za ono pravo obilježavanje Majčinog dana sa svoja tri najveća bogatstva - 10-godišnjom kćeri te 11-godišnjim i 12-godišnjim sinovima.


"To je prije svega jedna od najljepših uloga koja se može uopće dogoditi u životu. Naravno da je i izazovna i odgovorna sama po sebi. Imam troje djece i dosta su mala razlika. Poprilično sam mlada postala majka, već s 21 godinom. Nije bilo puno prostora za razmišljanje kako ćemo, nego sam se jednostavno morala prilagoditi situaciji. Sad su već veliki", rekla nam je.

Njezini mališani blizu su po godinama pa stoga prate jedno drugo u odrastanju, a imaju i slične zanimacije.

"Svaki dan se doživi nešto posebno s njima. Doista je svaki dan nešto lijepo. I buđenje s njima, i odlazak u školu pa pričanje anegdota pa kad me iz čista mira zagrle. Svaki je dan nešto posebno", poručila je saborska zastupnica.

Iako Marina majčinstvo doživljava izazovnim i odgovornim, s druge je strane za nju to prelijepo.

"Majka uvijek mora zadržati recimo tu jednu dozu strogosti. Uvijek se mora znati granica autoriteta roditelja koju djeca ne bi trebala prijeći, a uvijek je potrebno zadržati da mama ostane prijateljica, ona kojoj se uvijek možemo obratiti", rekla nam je i osvrnula se na ravnotežu za koju smatra da dođe do podjele pa jedan roditelj bude stroži, a drugi malo popustljiviji.

"Uloga mame je da dijete stavi na noge. Naravno, da ga usmjeri i da mu ugradi one temeljne vrijednosti koje će nositi kroz život", dodala je.

Prije gotovo tri godine postala je saborska zastupnica zbog čega je došlo do velikih promjena. Svoj tadašnji život u Slavonskom Brodu zamijenila je onim na relaciji Zagreb - Slavonski Brod. Kako nam je i sama ispričala, na početku je bilo teško priviknuti se jer su i djeca bila manja.

"Bilo je situacija kad im baš nije bilo drago što mama mora ići i recimo situacija kad dođu kući pa ne znaju zadaću pa je to bilo onako ʼnatezanjeʼ online. Sad su prihvatili, navikli smo se i nema nekih posebnih problema. Dosta su samostalni i odgovorni", kazala nam je Marina istaknuvši da svoju djecu teži učiti samostalnosti pa joj u kućanskim poslovima u pomoć priskoči i njezina vjerna tročlana ekipa.

Prokomentirala je i naknade za odvojen život koje dobivaju zastupnici u Hrvatskom saboru.

"S obzirom da naknada nosi taj naziv odvojenog života, onda bi trebala doista biti za one koji podnose odvojen život, i oni i njihova obitelj. Malo mi je nesrazmjerno da se u isti koš stavlja neki zastupnik koji je na primjer iz Dubrovnika i koji nema ni obitelj ni djecu i jednako prima naknadu kao ja koja se tri ili četiri dana u tjednu odvojim od svoje djece", rekla nam je saborska zastupnica koja misli da bi se takve situacije trebale razlučiti.

"Ako ćemo zbilja govoriti o odvojenom životu, naravno da ta naknada onda i treba postojati", zaključila je.

Izvor: Danas.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI