SB Online

Mislili da su bivšu snahu ispratili s ʺgaćama na štapuʺ, a onda se dogodio obrat

SB Online | Mislili da su bivšu snahu ispratili s ʺgaćama na štapuʺ, a onda se dogodio obrat SB Online | Mislili da su bivšu snahu ispratili s ʺgaćama na štapuʺ, a onda se dogodio obrat

PRIJE 2 GODINE
TEKST: M.B./danica.hr

Parnica obitelji poznatih poljoprivrednika iz Križevaca proteklog je tjedna dobila svoj sudski epilog.

Agonija je trajala gotovo 6 godina

Naime, još u svibnju 2015. godine suprug Želimir je svu svoju imovinu darovao svom ocu samo kako svojoj bivšoj supruzi Veri u brakorazvodnoj parnici ne bi morao dati ništa. Upravo je u studenom te godine parnica okončana pravomoćnom sudskom presudom i gospođa Vera je iz obitelji otišla bez ičega-"s gaćama na štapu"!

Vera je, naravno, tužila svog bivšeg supruga i svekra pa je nakon gotovo šest godina, proteklog tjedna, sud u Križevcima presudio da onaj ugovor koji su otac i sin sklopili 2015. godine ipak pravno nevažeći te da Veri pripada trećina cijele zajedničke imovine. 

Tako je Vera, koja je sa suprugom u braku bila punih 29 godina,  dobila "veliki komad obiteljske torte" kojem pripada: trećina svih 14 zemljišta (oranica, šuma, vinograda, livada); trećina od dva automobila, tri traktora i 20-ak komada različite poljoprivredne mehanizacije. 

Istaknuli bismo ovdje jednu zanimljivost iz presude kojom Veri pripada trećina od svih 26 krava muzara koje se u presudi navode imenima; Beba, Fata, Roza, Luna, Lura, Bomba...

Vera će se još "naplatiti" i od svekra koji joj mora isplatiti 113 tisuća kuna odštete plusa kamate, a tandem sin-otac također su obavezni platiti i 31 tisuću kuna sudskih troškova. Otac i sin žalit će se na presudu.

Razlog rastave- Verino loše ponašanje

Na ročištu je Vera istaknula kako je obitelj posjedovala veliko domaćinstvo koje se sastojalo od mnogobrojnih nekretnina koje su se obrađivale, velikog broja stoke i druge živadi u kojem je svakodnevno vodila brigu i uvelike svojim radom doprinosila prihodima.

U toj ju je priči njen bivši svekar pobio naglasivši kako se u obitelj udala bez ikakve svoje imovine te da je upravo on bio taj koji je obavljao sav posao oko obrade nekretnine strojevima, ali i svakodnevne poslove oko stoke, te mu je pomagala supruga.

"Vera nije imala nikakve prihode ni svoje imovine. Ona se iz kućanstva iselila dobrovoljno, a prema mom sinu i nama se jako loše ponašala. Nije radila s mehanizacijom, no vodila je brigu oko mužnje krava", rekao je svekar.

Sve u svemu, agonija je napokon završila i Vera može odahnuti jer sudac je zaključio kako se radi o zajedničkoj imovini koja je većim dijelom stečena za vrijeme trajanja braka pa je Vera ipak dobila ono što joj pripada.

izvor: www.danica.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: