Mladi poljorpivrednik uplatio više od 25.000 kuna za umjetno gnojivo - iz trgovine više ni glasa?

Ilustracija
(FOTO: istockphoto)

29.1.2023. | 10:17 | agroklub.com
IZVOR: agroklub.com
Pregleda: 1165

Točno 25.223 kune plus naknadu od 75 kuna u Fini, uplatio je za umjetno gnojivo mladi poljoprivrednik (podaci poznati redakciji ) s područja županije virovitičko-podravske, trgovini iz Kutine. Učinio je to još 7. prosinca prošle godine, a dogovoreni rok isporuke bio je sedam dana. 

Posljednja poruka bila je da ju može očekivati 23. prosinca, mladić mu je čestitao i Božić, a potom muk. Osoba, prodavatelj više se nije javljala. 

"Mislio sam firma je, sve je legalno, a zavlačio me", šokirano nam priča poljoprivrednik čija sudbina nije nimalo laka. Premlad je ostao bez oca te se brine za svoje tri mlađe sestre. Upravo i žive od poljoprivrede, sjetva se bliži, a umjetnog gnojiva kao i novaca nema. 


Slučaj je prijavio i policiji, istraga je u tijeku, a savjet je zatražio i od odvjetnice koja mu je, kaže, otvoreno rekla da tvrtka kojoj je uplatio novac ima temeljni kapital od 10 kuna. Ako bi se i tužilo, teško da bi se ikada naplatio. 

Prodavatelja, uredno prijavljeni j.d.o.o., a kojem je uplaćen nemali iznos, pokušali smo telefonski i mi dobiti, međutim uzalud. Poslali smo upit i na mail adresu tog jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge koje je, kako se da iščitati, osnovano 28. studenog 2022. godine. Zasad bez odgovora. 

Na ružnu situaciju je reagirala stranica Plodovi zemlje koja je objavila i preslike razgovora te plaćeni račun na ime trgovine, a ako netko može i želi pomoći mladom poljoprivredniku, možete se javiti redakciji Agrokluba koji će vas spojiti s oštećenim. 

(Izvor: agroklub.com)


VIŠE NA TEMU:
POLJOPRIVREDNIK
PRIJEVARA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI