Mrzite prati suđe? Ova četiri trika olakšat će vam muke


(FOTO: Google)

28.12.2019. | 14:02 | Index.hr
IZVOR: Index.hr
Pregleda: 1523

Ako ste među onima koji mrze prati suđe, možete malo odahnuti jer vam od danas to neće biti noćna mora. Vjerojatno i dalje nećete voljeti obavljati ovaj posao, ali poslije ovih savjeta sigurno će vam biti lakše.

1. Počnite svaki dan s čistim suđem

Nema ničeg goreg nego dan početi obilaženjem minskog polja od suđa koje se nakupilo u kuhinji. Zato stvorite naviku da svake večeri operete svo suđe koje je ostalo od tog dana. Poslije večere zasučite rukave i obavite što se obaviti mora.


2. Napunite duboku posudu toplom vodom i deterdžentom

Kada znate da ćete isprljati mnogo suđa, natočite u duboku posudu toplu vodu i deterdžent. Dok pripremate obrok i kad završite s upotrebom nekog suđa, odmah ga ubacite u posudu. Kada završite sa spremanjem ručka, operite suđe svjesni da će vam trebati znatno manje vremena za to jer je s njega, dok je bilo u toploj sapunjavoj vodi, otpalo sve što se teško pere.

3. Perite redom

Ako niste znali, postoji redoslijed u pranju suđa. Prvo se peru manje prljave stvari, kao što su čaše, pa tek onda tanjuri, zdjelice i masni lonci i tave, jer se tako ne prenosi prljavština na ono što je čistije. Ako nemate gdje osušiti sve to, ostavite masne stvari za kasnije, potopljene u toploj vodi i sapunicu, svjesni da ste učinili veći dio posla.

4. Ne čekajte

Iako ne volite prati suđe, odlaganjem samo pogoršavate situaciju. Suđe će se nastaviti gomilati, a hranu nakupljenu na njemu vremenom ćete sve teže otkloniti. Trudite se da kad god možete operete suđe odmah poslije korištenja i vidjet ćete koliko je to lakše nego kada ga ribate poslije dva dana.

(IZVOR: www.index.hr)

 


VIŠE NA TEMU:
SUĐE
PRANJE
KUHINJA
TRIKOVI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI