Na graničnom prijelazu Slavonski Brod krijumčario rođaka skrivenog jaknama

FOTO: Arhiv

31.3.2022. | 13:04 | glas-slavonije.hr
IZVOR: glas-slavonije.hr
Pregleda: 9093

Državljanin Bosne i Hercegovine Romeo S. (38) osuđen je na 23.000 kuna kazne zbog pokušaja krijumčarenja rođaka Rašida O. (29) preko granice između Hrvatske i BiH. Općinski sud u Slavonskom Brodu nepravomoćno je osudio Romea jer je 1. veljače prošle godine 28 minuta nakon ponoći na graničnom prijelazu Slavonski Brod u automobilu Audi A3 talijanskih registracija, zajedno s Mehmedom S., također državljaninom BiH, pomogao u ilegalnom prelasku državne granice i tranzitu preko Hrvatske zemljaku Rašidu O. Rašid je u Hrvatsku ušao 31. siječnja 2021. u 21.55 ilegalno na graničnom prijelazu Bregana te pokušao ilegalno izići iz RH skriven na zadnjem sjedalu automobila.


Sud je pročitao zapisnik o uzimanju izjave od Rašida O. sastavljen u upravnom postupku u Postaji granične policije Slavonski Brod, iz kojega je utvrđeno da je dana 31. siječnja 2021. zajedno sa svojim bratom Mehmedom S. i rođakom Romeom S. automobilom krenuo iz Italije u BiH na pogreb. Kako mu je putovnica od prije oštećena, smatrao je da mu ona neće biti priznata za prelazak državne granice, pa se odlučio skriti na zadnjem sjedalu auta, pokriven jaknama, te na taj način izbjeći graničnu kontrolu. Na taj način je istoga dana u večernjim satima prešao državnu granicu iz Slovenije u RH, a 1. veljače je rano ujutro na prijelazu u Slavonskom Brodu pronađen skriven u automobilu.

Policajac A. G. naveo je kako je tog 1. veljače radio noćnu smjenu, a promet je bio slabog intenziteta. Kada je došao Audi A3, kojim je upravljao Romeo S., vozač mu je odmah bio sumnjiv zbog ponašanja putnika u vozilu. Nakon što je pregledao dokumente vozača i suvozača, policajac je otišao do carinika da pregleda vozilo. Vozač je otvorio prtljažnik, a potom je carinik od njega zatražio i da otvori stražnja vrata automobila jer je na stražnjem sjedalu bilo nabacano dosta jakni i jedna torba. Carinik je rekao vozaču da pomakne te jakne, a kada je to Romeo učinio, carinik je vidio noge treće osobe koja se nalazila ispod tih jakni. Osoba je bila bez obuće, a patike su bile na stražnjem sjedalu skrivene ispod jakni. Tu treću osobu odveli su do službenih prostorija gdje im je ona na uvid dala pokidanu i išaranu putovnicu Bosne i Hercegovine, a kod sebe nije imala boravišnu dozvolu za Italiju, odnosno nije im ju pokazala. Na temelju te putovnice utvrdio je da se radi o Rašidu O. Provjerom u sustavu MUP-a policajac je utvrdio da su vozač i suvozač ušli u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bregana, ali da ulaz Rašida O. nije bio zabilježen.


VIŠE NA TEMU:
GRANICA
ŠVERC
AUTO
ROĐAK
JAKNA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI