SB Online

Nadbiskupijski ljetni kamp za mlade

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Nadbiskupijski ljetni kamp za mlade SB Online | Nadbiskupijski ljetni kamp za mlade

PRIJE 3 GODINE
ĐAKOVAČKO-OSJEČKA NADBISKUPIJA/DJOS.HR
PRIKAZA: 1048

RAČINOVCI (TU) – Nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih, vlč. Mario Žigman i Ured za pastoral mladih naše nadbiskupije, uputili su 10. srpnja 2020. pismo svim župnicima Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojem ih pozivaju da potaknu svoje mlade župljane od 18. do 30. godina života na Kamp za mlade koji se organizira u Račinovcima od 20. do 23. kolovoza 2020. Broj je ograničen na prvih 30 mladih koji se prijave. Pismo vlč. Žigmana prenosimo u cijelosti.

Poštovani župnici,

Ured za pastoral mladih naše nadbiskupije ove godine realizirat će svoj novi projekt: Kamp za mlade namijenjen mladim ljudima od 18. do 30. godine života. Zamisao Ureda za mlade jest da tijekom ljeta na jednom mjestu okupi mlade koji će provesti nekoliko dana u zajedničkoj molitvi, društveno korisnom radu, katehezama, euharistijskom slavlju i klanjanju, kako bi vrijeme rada i školovanja/studiranja koje slijedi nakon ljetnih praznika započeli obogaćeni novim korisnim iskustvima. S mladima će u Kampu biti i članovi Povjerenstva za pastoral mladih (Odbor za organizaciju Kampa). U Odboru su i mladi svećenici koji će im biti na raspolaganju za vrijeme trajanja Kampa za osobni razgovor i ispovijed, te će s njima sudjelovati u svim dnevnim zadatcima.

Kamp je organiziran u Račinovcima u danima od 20. do 23. kolovoza. Mladi će se za sudjelovanje moći prijaviti putem online prijava od 15. srpnja do 15. kolovoza. Broj prijava je ograničen na 30. Ako prije zadnjeg dana prijava kapacitet bude popunjen, prijave će biti zatvorene. Stoga je vrlo važno napomenuti mladima ukoliko žele sudjelovati u Kampu, da online prijavama pristupe čim prije. Detalje o prijavama kao i ostalim informacijama vezanim uz Kamp, mladi će moći vidjeti na društvenim mrežama Ureda za pastoral mladih:

Facebook, Instagram i Youtube. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kn a pokriva troškove radnog materijala i obroka. Predviđeno je da mladi budu smješteni u šatorima i vrećama za spavanje, za što će se pobrinuti sami organizatori.

Ured za pastoral mladih pratiti će situaciju s koronavirusom i voditi brigu oko trenutne situacije. Ukoliko ne popuste mjere i preporuke Stožera za civilnu zaštitu, bit ćemo primorani otkazati održavanje Kampa, o čemu ćemo mlade na vrijeme obavijestiti.

Vas draga braćo svećenici molim da mlade u svojim župama upoznate s ovim projektom i potaknete ih na sudjelovanje. Svakako je važno napomenuti da je broj prijava ograničen na 30, stoga mladi koji se ove godine ne stignu prijaviti za sudjelovanje, moći će to učiniti iduće godine.

Od srca zahvaljujem na dosadašnjoj dobroj suradnji i molim da i ubuduće, a naročito u realizaciji ovog novog projekta Ureda za pastoral mladih, budete podrška radu i razvoju pastorala mladih na području naše nadbiskupije.

FORMULAR za online prijavu koju je potrebno popuniti možete naći OVDJE.

Izvor: djos.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: