Naši mladi kajakaši u sastavu reprezentacije nastupaju na Turniru olimpijskih nada!

FOTO: KKK Olimpik

15.9.2020. | 22:08 | KKK Olimpik
Pregleda: 2313

Jedino međunarodno natjecanje koje nije otkazano u ovoj ludoj godini bit će Turnir olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste.

Natjecanje će biti održano u Szegedu na regatnoj stazi Maty-er koja slovi za najbolju svjetsku regatnu stazu. Upravo na spomenutoj stazi je protekle 2019. godine bilo održano svjetsko seniorsko prvenstvo i kvalifikacije za olimpijske igre, a na kojem su nastupila dva člana Olimpika, Antun Novaković i Marko Lipovac. Početak programa je u četvrtak, a sve završava u nedjelju s finalnim utrkama na 200m.

S ponosom možemo reći da će na ovogodišnjim "Olimpijskim nadama" nastupiti četiri naša člana i to prošlogodišnje finalistice Leona Pavlešin i Antonela Orkić, Luka Lipovac i po prvi puta u dresu reprezentacije Mihael Veočić. S njima će i njihov trener Marko Lipovac koji je tako dobio priliku na navedenom natjecanju obnašati ulogu trenera mlade reprezentacije.


Sportaši su trenirali punih 11 mjeseci za ovo natjecanje. Pripreme su krenule još 15. listopada prošle godine, treniralo se često prije i nakon školskih obaveza, a od početka lipnja i do tri puta dnevno. Koristili smo osim rijeke Save i ribnjaka pored Oriovca gdje smo veslali i gradske bazene gdje smo zimi odrađivali treninge plivanja, polojski nasip i Brodsko Vinogorje za trkačke treninge te klupsku teretanu. Iza nas je veliki rad i sportaši putuju spremni i u dobroj formi. Svaki plasman u A finale bit će za nas veliki uspjeh.

Medalju čekamo još od 2013. kada je naš član Antun Novaković sjajnim utrkama došao do dvije zlatne medalje.

Sve rezultate će te moći pratiti na službenim Facebook stranicama kajak kanu kluba Olimpik.

Držimo fige!

U privitku fotografija s lijeva na desno: Antonela Orkić, Luka Lipovac, Mihael Veočić i Leona Pavlešin te fotografija s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva iz Szegeda s krcate tribine gdje je bilo 20 000 navijača. Ove godine zbog svima znanog COVID-a tribine će biti zatvorene za publiku.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI