SB Online

Nastavlja se III. faza provedbe uspješnog projekta „Zaposlena“

SB Online | Nastavlja se III. faza provedbe uspješnog projekta „Zaposlena“ SB Online | Nastavlja se III. faza provedbe uspješnog projekta „Zaposlena“

PRIJE 11 MJESECI
GRAD SLAVONSKI BROD/GRAD SLAVONSKI BROD
PRIKAZA: 1504

Grad Slavonski Brod osigurao je bespovratna sredstva za provedbu projekta „Zaposlena faza III – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda“. Cilj je projekta „Zaposlena“ ublažiti rizik od siromaštva za 31 ženu kojoj, zbog dugotrajne nezaposlenosti, prijeti socijalna isključenost i pad razine kvalitete života. Vrijeme provedbe projekta je 6 mjeseci, a 31 žena skrbit će se za 186 osoba starije životne dobi na području Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost III. faze provedbe projekta iznosi 1.500.000,00 kuna pri čemu je 85 % sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % sredstava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Upravo je 1.500.000,00 kuna najveći odobreni iznos, a Grad Slavonski Brod uvjerljivo je najuspješniji grad u Republici Hrvatskoj kad je u pitanju povlačenje bespovratnih sredstava za projekt „Zaposlena“. Naime, Slavonski Brod do sada je ukupno povukao čak 14,9 milijuna kuna (u prvoj fazi 9.947.797 kn, a u drugoj fazi 4.998.565 kn).

Svečanom uručivanju ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ danas je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača. Potpisivanje ugovora održalo se u Lipiku, a s gradovima korisnicima projekta ugovore je potpisao Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: