SB Online

NEK SMO I MI PO NEČEM NAJBOLJI U EU: Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine

PRIJE 3 GODINE
INDEX.HR/INDEX.HR
PRIKAZA: 984

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | NEK SMO I MI PO NEČEM NAJBOLJI U EU: Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine SB Online | NEK SMO I MI PO NEČEM NAJBOLJI U EU: Mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine

PRIJE 3 GODINE
INDEX.HR/INDEX.HR
PRIKAZA: 984

Poslijednjih nekoliko mjeseci većina mladih u dobi od 16 do 24 godine pohađali su nastavu preko interneta zbog mjera povezanih s pandemijom koronavirusa.

S obzirom na okolnosti, postavlja se pitanje imaju li mladi potrebne digitalne vještine?

U 2019. godini zabilježeno je kako 4 od 5 mladih (80 posto) u dobi od 16 do 24 godine u Europskoj uniji svladalo digitalne vještine na osnovnoj ili naprednoj razini.Dobri rezultati i među osobama između 25 i 29 godina

Važno je istaknuti kako je među državama članicama Europske unije Hrvatska imala najveći udio pojedinaca u dobi od 16 do 24 godine s razvijenim digitalnim vještinama - čak 97 posto. Iza Hrvatske su Estonija, Litva i Nizozemska (93 posto) i Grčka (92 posto).

Najslabija razvijenost u kontekstu digitalnih vještina zabilježena je u Rumunjskoj (56 posto), Bugarskoj (58 posto), Italiji (65 posto), Mađarskoj (68 posto) te Latviji i Luksemburgu (75 posto).

Također, u dobi od 25 do 29 godina Hrvatska se nalazi na trećem mjestu s 92 posto osoba s digitalnim vještinama, iza Islanda i Finske, a u dobnoj skupini od 35 do 44 godine nalazimo se na dnu tablice, 64 posto osoba s digitalnim vještinama. Za usporedbu, Island je ovdje prvi s čak 92 posto.

izvor: www.index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: