SB Online

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U SLAVONIJI: U kanal bačeno devet pušaka!

SB Online | NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U SLAVONIJI: U kanal bačeno devet pušaka! SB Online | NESVAKIDAŠNJI PRIZOR U SLAVONIJI: U kanal bačeno devet pušaka!

PRIJE 2 GODINE
034 PORTAL
PRIKAZA: 4188

Na doista nesvakidašnji prizor naletio je u subotu, 12. ožujka, građanin iz Gradišta kad je u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu „Mikluševci“ uočio više pušaka te odmah obavijestio policiju.

O ovom dogoađju izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska u čijem priopćenju stoji da je "na mjestu događaja proveden očevid kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neuporabljive. Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja".

Nerijetko se građani pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način, čime ugrožavaju sigurnost građana i svojih domova.

Podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana.

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najdraže!


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: