SB Online

NEVJEROJATNO: Slavonac kažnjen na sudu jer je rekao policajcu da su i ovce pametnije od njega

SB Online | NEVJEROJATNO: Slavonac kažnjen na sudu jer je rekao policajcu da su i ovce pametnije od njega SB Online | NEVJEROJATNO: Slavonac kažnjen na sudu jer je rekao policajcu da su i ovce pametnije od njega

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Glas Slavonije/Glas Slavonije

Na Općinskom sudu u Vukovaru nedavno je 51-godišnjem muškarcu izrečena novčana kazna u iznosu od 19,91 eura jer je 22. listopada prošle godine u pisanom prigovoru protiv policajca koji ga je zaustavio zbog prometnog prekršaja napisao da su “i ovce pametnije od njega”.

Kako pišeGlas Slavonije, Slavonac je proglašen krivim za vrijeđanje policajca, a ako u mjesec dana od primitka presude plati dvije trećine kazne u iznosu od 13,27 eura, ostatak neće morati platiti.

U pisanoj obrani 51-godišnjak je potvrdio da je u prigovoru protiv postupanja policije između ostalog napisao i “da je ovca pametnija” od jednog policajca, ali i da je to napisao u afektu, uzrujan i razočaran, te da policijskog službenika nije htio uvrijediti.

Ispričao mu se jer, kako je naveo, zna da policijski posao nije lagan, pogotovo zato što mu je i ujak u službi. Sudu se požalio da mu je novčana kazna prevelika jer je u mirovini i ima izuzetno mala primanja zbog čega je molio da mu smanje globu, pogotovo jer nikada u životu prije nije bio kažnjen zbog bilo kakvog prekršaja. Sud mu u tome nije udovoljio, ali ga je poštedio od plaćanja sudskih troškova, piše Glas Salvonije.

(IZVOR: www.glas-slavonije.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: