NIJE POZNATA SVRHA POPISA: Putin traži popis zemalja koje su Rusiji uvele sankcije

FOTO: nau.ch

8.3.2022. | 10:58 | Andrea Lužanac
Pregleda: 1110

Rat između Rusije i Ukrajine se nastavlja, a broj poginulih i dalje raste. I dok ljudi na ratnim teritorijima ginu, Vladimir Putin zatražuje popis država koje su uvele sankcije Rusiji. U zahtjevu predsjedničkog dekreta traži se da se isti popis sastavi u roku od dva dana, a trenutno nam nije poznata svrha istog popisa.

Uz mnoge zemlje koje su uvele sankcije Rusiji, nalazi se i Hrvatska. Naime, Hrvatska je uvela mjeru zabrane ruskim letovima u hrvatskom zračnom prostoru, a osim svega navedenog, Hrvatska je podržala i odluku Europske unije da se neke ruske banke isključe iz SWIFTA.

Putin tvrdi kako su sankcije koje mnoge države uvode Rusiji nešto slično poput objave rata. Da će Hrvatska i dalje stajati iza svojih odluka potvrdio je i Plenković.


"Mi smo donijeli svoje odluke, dio smo Europske unije i NATO-a, dio onih zemalja koje poštuju međunarodno pravo i poredak i respektiraju granice drugih država. Stojimo iza svojih odluka neovisno o tome kakav će popis biti", rekao je premijer Plenković, prenosi Index. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI