SB Online

NIJE POZNATA SVRHA POPISA: Putin traži popis zemalja koje su Rusiji uvele sankcije

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | NIJE POZNATA SVRHA POPISA: Putin traži popis zemalja koje su Rusiji uvele sankcije SB Online | NIJE POZNATA SVRHA POPISA: Putin traži popis zemalja koje su Rusiji uvele sankcije

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Rat između Rusije i Ukrajine se nastavlja, a broj poginulih i dalje raste. I dok ljudi na ratnim teritorijima ginu, Vladimir Putin zatražuje popis država koje su uvele sankcije Rusiji. U zahtjevu predsjedničkog dekreta traži se da se isti popis sastavi u roku od dva dana, a trenutno nam nije poznata svrha istog popisa.

Uz mnoge zemlje koje su uvele sankcije Rusiji, nalazi se i Hrvatska. Naime, Hrvatska je uvela mjeru zabrane ruskim letovima u hrvatskom zračnom prostoru, a osim svega navedenog, Hrvatska je podržala i odluku Europske unije da se neke ruske banke isključe iz SWIFTA.

Putin tvrdi kako su sankcije koje mnoge države uvode Rusiji nešto slično poput objave rata. Da će Hrvatska i dalje stajati iza svojih odluka potvrdio je i Plenković.

"Mi smo donijeli svoje odluke, dio smo Europske unije i NATO-a, dio onih zemalja koje poštuju međunarodno pravo i poredak i respektiraju granice drugih država. Stojimo iza svojih odluka neovisno o tome kakav će popis biti", rekao je premijer Plenković, prenosi Index. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: