Noć muzeja u Slavonskom Brodu

FOTO: Grad Slavonski Brod

28.1.2023. | 12:01 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 532

Hrvatsko muzejsko društvo ovoga je petka organiziralo osamnaestu Noć muzeja kojoj su se priključili i muzeji s područja grada Slavonskog Broda te Brodsko-posavske županije. Kao i prethodnih godina, i u ovogodišnjoj Noći muzeja sudjelovale su gradske ustanove pa je tako Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda svim posjetiteljima omogućila besplatno razgledavanje stalnog postava Galerije Ružić, a prigodan program bio je organiziran i u Spomen - domu Dragutina Tadijanovića te u Kući Brlić. Osim Galerije, u obilježavanje Noći muzeja uključila se i Turistička zajednica grada Slavonskog Broda organiziravši besplatno razgledavanje stalnog postava industrijske baštine „Đuro Đaković“ smještenog u Tvrđavi Brod.

Tijekom Noći muzeja, zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača obišla je stalni postav Lovačkog muzeja, Spomen - dom Dragutina Tadijanovića te Kuću Brlić.

Osamnaesta Noć muzeja održava se pod sloganom „Muzeji su važni“ jer su muzeji, kako ističu iz Hrvatskog muzejskog društva, centri edukacije svih društvenih slojeva u području kulturnog naslijeđa, centri razmjene utjecaja i ideja o umjetnosti i komunikacije s posjetiteljima, centri kulturne integracije, centri za razvoj društvene zajednice i još mnogo toga.


VIŠE NA TEMU:
NOĆ
MUZEJ
GRAD
ORGANIZACIJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI