SB Online

Nova prevara na Facebooku: Ako ne pazite, možete izgubiti pristup profilu

PRIJE 4 MJESECA
N1 HRVATSKA/N1INFO.HR
PRIKAZA: 2602

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Nova prevara na Facebooku: Ako ne pazite, možete izgubiti pristup profilu SB Online | Nova prevara na Facebooku: Ako ne pazite, možete izgubiti pristup profilu

PRIJE 4 MJESECA
N1 HRVATSKA/N1INFO.HR
PRIKAZA: 2602

Prevaranti na internetu konstantno traže nove načine kako do naivnih i lakovjernih korisnika, koje potom ili "opelješe" ili im ukradu privatne podatke kao što je pristup na društvenim mrežama.

U ovom konkretnom slučaju riječ je o Facebooku, gdje se ponovno širi jedna prevara koja je imala podosta uspjeha u ne tako davnoj prošlosti. Odnosi se na lažne informacije o nečijoj smrti, pišeDaily Mail.

Princip je jednostavan, kroz Messenger ili preko statusa i komentara se šalju poruke tipa “vidi tko je umro”, “nećeš vjerovati tko je umro”, “strašno, gle tko je umro”, “nećeš vjerovati tko je umro, znam da ga/ju znaš pa ti šaljem”… Nikad u osnovnom dijelu poruke ne piše o kome se radi pa je potrebno kliknuti na ponuđeni link.

Oni koji kliknu, naći će se u problemima, posebno ako ispune “obrazac” ispred njih na stranici koja se otvara. Ona traži od posjetitelja upis korisničkog imena i lozinke koju koristi na Facebooku. Ako to pak učini, prevaranti dobivaju pristup računu i s njega dalje šalju svima s liste prijatelja identičnu poruku s lažnom informacijom o nečijoj smrti.

Kad netko izgubi pristupne podatke Facebooka, može ostati i bez novca, posebno ako je povezao neke druge osjetljive informacije s njime koje mogu poslužiti za krađu.

(Izvor: n1info.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo