SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nova prilika za mlade obitelji – gradska zemljišta za gradnju obiteljske kuće

SB Online | Nova prilika za mlade obitelji – gradska zemljišta za gradnju obiteljske kuće SB Online | Nova prilika za mlade obitelji – gradska zemljišta za gradnju obiteljske kuće
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Grad Slavonski Brod danas je raspisao novi Natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Slavonskog Broda radi izgradnje obiteljske kuće s mogućnošću otkupa. Riječ je, naime, o uspješnoj mjeri stambenog zbrinjavanja, a do sada je preko 80 mladih obitelji ostvarilo pravo građenja obiteljske kuće na gradskom građevinskom zemljištu. Ovoga puta mladima je u ponudi 12 zemljišta od čega se 2 zemljišta nalaze u Ulici Davida Bogdanovića, 4 u Mosorskoj ulici, 2 u Dunavskoj ulici te 4 u Splitskoj ulici.

Podsjećamo, mladi za potrebe gradnje obiteljske kuće na gradskom građevinskom zemljištu plaćaju mjesečni najam, a nakon 10 godina zemljište mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu zemljišta. Isto tako, otkup nakon 10 godina nije obvezan, a pravo gradnje ostvaruje se na razdoblje od 99 godina i kao takvo nasljedno je na potomke.

Rok za prijavu na natječaj je 8 dana od dana objave u tisku, točnije do 28. veljače 2023. godine. Pisane ponude dostavljaju se preporučeno poštom na adresu:

Grad Slavonski Brod

Vukovarska 1

35000 Slavonski Brod

s naznakom

„Natječaj za osnivanje prava građenja radi izgradnje obiteljske kuće – ne otvaraj“.

Sve informacije o natječaju kao i popis dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj nalazi se na POVEZNICI. Sve obavijesti o nekretninama koje su predmet natječaja mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za gospodarstvo, a broj telefona je 035/ 217 – 039.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: