Nova prilika za mlade obitelji – gradska zemljišta za gradnju obiteljske kuće

FOTO: Grad Slavonski Brod

20.2.2023. | 20:51 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 1131

Grad Slavonski Brod danas je raspisao novi Natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Slavonskog Broda radi izgradnje obiteljske kuće s mogućnošću otkupa. Riječ je, naime, o uspješnoj mjeri stambenog zbrinjavanja, a do sada je preko 80 mladih obitelji ostvarilo pravo građenja obiteljske kuće na gradskom građevinskom zemljištu. Ovoga puta mladima je u ponudi 12 zemljišta od čega se 2 zemljišta nalaze u Ulici Davida Bogdanovića, 4 u Mosorskoj ulici, 2 u Dunavskoj ulici te 4 u Splitskoj ulici.

Podsjećamo, mladi za potrebe gradnje obiteljske kuće na gradskom građevinskom zemljištu plaćaju mjesečni najam, a nakon 10 godina zemljište mogu otkupiti od Grada pri čemu im se sve do tada uplaćene mjesečne najamnine uračunavaju u otkupnu cijenu zemljišta. Isto tako, otkup nakon 10 godina nije obvezan, a pravo gradnje ostvaruje se na razdoblje od 99 godina i kao takvo nasljedno je na potomke.

Rok za prijavu na natječaj je 8 dana od dana objave u tisku, točnije do 28. veljače 2023. godine. Pisane ponude dostavljaju se preporučeno poštom na adresu:


Grad Slavonski Brod

Vukovarska 1

35000 Slavonski Brod

s naznakom

„Natječaj za osnivanje prava građenja radi izgradnje obiteljske kuće – ne otvaraj“.

Sve informacije o natječaju kao i popis dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj nalazi se na POVEZNICI. Sve obavijesti o nekretninama koje su predmet natječaja mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za gospodarstvo, a broj telefona je 035/ 217 – 039.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


VIŠE NA TEMU:
GRADNJA
OBITELJ
KUĆE
GRAD

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI