SB Online

NOVE CIJENE: Novi udar na džepove vozača, poskupljuje bitna stavka

SB Online | NOVE CIJENE: Novi udar na džepove vozača, poskupljuje bitna stavka SB Online | NOVE CIJENE: Novi udar na džepove vozača, poskupljuje bitna stavka

PRIJE 4 MJESECA
DNEVNIK.HR/DNEVNIK.HR
PRIKAZA: 2832

Imati limenog ljubimca sve je skuplje jer da biste ga sigurno vozili potrebno je imati - osiguranje. A ono je kao i sve ostalo - poskupjelo.

"Kao i sve drugo šta je poskupilo, tako je poskupilo i to, al nisam u detalje išao proučavati koliko", kazao je Marko, dok je Željko dodao da svaki euro dobro dođe.

I baš zbog toga neki se građani prije uzimanja police osiguranja dobro informiraju. "Sva su osiguranje u vrlo malome, isto je - oko 100 kn se razlika kreće", kazao je Boris.

Poskupjela su i osnovna i dodatna osiguranja. Koliko? Ovisi od osiguravatelja do osiguravatelja. Posrednik za kredite i osiguranja Vjeko Peretić kazao je da cijene auto osiguranja rastu konstantno zadnjih godina.

"Nešto više čak od 15 posto do 30 posto zbog povećane inflacije unutar zadnjih godinu dana. Dakle, to ćete osjetiti ove godine odmah na polici ili autoobveznog ili kasko osiguranja. To sve se događa zato što, kada se dogodi šteta, onda popravak, cijena rada, nabava dijelova i servisi - koštaju drastično više nego što se sad povećala vaša cijena auto osiguranja", kazao je.

U praksi to znači - ako ste za osnovno osiguranje prošle godine platili 200 eura, ove godinevjerojatno ćete platiti oko 250 eura.

Kristijan TićakizAMS-a kazao je da bi trebali znati barem razlog poskupljenja: "Nisam primijetio da imamoveći broj prometnih nezgoda,da postoji veći rizik za osiguranje, pa samim time - ne bi ni cijena police obaveznog osiguranja trebala biti skuplja nego što smo je prije plaćali."

Dodao je i da auti te dijelovi za auto jesu skuplji: "No treba imati u vidu i to da od milijun i pol vozila koje hrvatski park broji, ona suu prosjeku stara od 14 do 18 godina."

A trend starijih automobila bi se mogao nastaviti. Luka Dorić iz Centra za vozila Hrvatske vjeruje da će se taj trend i nastaviti.

"S obzirom da smo u zadnjih par godina imaliporemećaja na tržištu oko nabave novih vozilapa su se ljudi odlučili za svoja starija vozila, produžiti im životni vijek u Hrvatskoj.", zaključio je.

Skupo jest - ipak najgora je kombinacijariskirati veću štetu.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: