SB Online

Objavljen natječaj za državni posao s najvećom plaćom: Ponuda je primamljiva, a ovo su i uvjeti

SB Online | Objavljen natječaj za državni posao s najvećom plaćom: Ponuda je primamljiva, a ovo su i uvjeti SB Online | Objavljen natječaj za državni posao s najvećom plaćom: Ponuda je primamljiva, a ovo su i uvjeti

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Danevnik.hr/Dnevnik.hr

Aktualnim članovima uprave Hrvatske poštanske banke u rujnu 2023. godine ističe mandat. Raspisan je tako novi natječaj na kojem se traže četiri člana uprave i predsjednik, a riječ je ošefu državne firme s najvećom plaćom u zemlji.

U natječajuMinistarstva financijastoji da kandidati za prijavu trebaju ispunjavati dva osnovna uvjeta - imati obrazovanje u matematici, ekonomiji ili pravu i njima srodnim strukama te upravljačko iskustvo. Osim toga moraju imati znanje engleskog jezika te ne biti ni u kakvom sukobu interesa.

Svi kandidati koji se prijave u roku od 15 dana od objave natječaja i ispunjavaju uvjetebit će pozvani na razgovoru Ministarstvo financija.

Kroz razgovore s kandidatima utvrdit će se i ocijeniti njihovo radno iskustvo, radno iskustvo u organiziranju i vođenju poslova, poznavanje korporativnog upravljanja i poznavanje financija i računovodstva.

Registar trgovačkih društava u vlasništvu države na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa otkrio je da najvišu plaću, od predsjednika Uprava i direktora, ima čelnik Hrvatske poštanske bankeMarko Badurina.

Prema podatku iz studenog prošle godinebruto plaća predsjednika Uprave HBP-aje čak 92.241 kunu, a dok plati sve što od njega zahtjeva država, ostane mu čisti neto od 57.276 kuna.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: