SB Online

OBJAVLJENI DETALJI: Policija u Sl. Brodu zaustavila Srbina

PRIJE 3 MJESECA
PU BRODSKO-POSAVSKE
PRIKAZA: 6130

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | OBJAVLJENI DETALJI: Policija u Sl. Brodu zaustavila Srbina SB Online | OBJAVLJENI DETALJI: Policija u Sl. Brodu zaustavila Srbina

PRIJE 3 MJESECA
PU BRODSKO-POSAVSKE
PRIKAZA: 6130

Da državnu granicu čuva dobro opremljena, uvježbana i sposobna policija ukazuju brojni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba i hvatanja krijumčara, no isto tako granični policajci su bezbroj puta pokazali humanost te spasili ljudski život

Na autocesti A3, u Slavonskom Brodu, 7. lipnja, u 23 sata, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaustavili su i kontrolirali osobni automobil nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao 45-godišnjak (državljanin Republike Srbije). U unutrašnjosti vozila i prtljažniku nalazilo se 9 osoba, stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su istoga dana, oko 22.30 sati, gumenim čamcima nezakonito prešli preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je utvrđeno da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Naime, u cilju ostvarivanja nepripadne imovinske koristi, osumnjičeni je po prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura, primio u automobil migrante koji su nezakonito ušli u RH te ih namjeravao odvesti do Zagreba.

Policijski službenici su 45-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Migrantima su osigurani topli napitci i prehrana, dok su ponuđenu liječničku pomoć odbili te je prema istima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Da državnu granicu čuva dobro opremljena, uvježbana i sposobna policija ukazuju brojni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba i hvatanja krijumčara.

Klikom na poveznicu: Spriječen u krijumčarenju stranih državljana možete pogledati i ostale slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba i uhićenja počinitelja kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona.

Granični policajci su također bezbroj puta pokazali humanost te spasili ljudski život, kao što su to učinili i 8. lipnja: Brodsko-posavski policajci spašavali strane državljane iz rijeke Save.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo